Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. 

Bayburt merkezinden geçen ve bu güzide ilimizin sembolü haline gelen Çoruh Nehri için harekete geçen DSİ, Çoruh Nehri üzerine 2 adet yaya ve 2 adette araç köprüsü yapmak için kolları sıvadı. 

Bayburt’un DSİ eliyle muhteşem 4 köprüye sahip olacağını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Doğu Karadeniz’de taşkın muhtevalarımızın içerisinde çok sayıda araç ve yaya köprüsü inşa ediyoruz. Estetik ve emniyeti ön planda olan bu köprülerimiz Karadeniz’in zorlu coğrafyasında vatandaşlarımızın günlük yaşamı oldukça kolaylaştırıyor ve inşa edildikleri yerlere ayrı bir güzellik katıyorlar. Şimdi de Çoruh Nehri’ndeki kesiti yetersiz köprüleri yıkıyor, yerine estetik ve emniyeti ön planı çıkartan modern köprüler inşa ediyoruz” dedi.
İHA

Editör: Ayşe Sancak