Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında Arpalı beldesindeki Şehit Fatih Kostik İlkokulunda düzenlenen programda ana sınıfı öğrencileri gıda mühendisleriyle bir araya geldi. Eğitimde yiyeceklerin doğru tüketilmesi, ihtiyaç kadar gıda alınması ve israfın önlenmesi gibi konular çocukların anlayabileceği şekilde ele alındı. Gıda kaynaklarının bilinçli kullanımına dikkat çekilen etkinlikte, sağlıklı beslenmenin günlük yaşam açısından önemine vurgu yapıldı. Programın sonunda minik öğrencilere çeşitli kırtasiye malzemeleri hediye edildi.
Bayburt Arpalı'da Ana Sınıfı Öğrencilerine Gıda İsrafı Eğitimi
Bayburt'un Arpalı beldesinde Dünya Gıda Günü dolayısıyla çocuklara yönelik farkındalık etkinliği düzenlendi.
Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programın adresi, Şehit Fatih Kostik İlkokulu oldu.
Okulun ana sınıfında eğitim gören öğrenciler, gıda mühendislerinden sağlıklı beslenme ve yiyeceklerin bilinçli tüketilmesi konusunda bilgiler aldı.
Etkinlikte özellikle günlük yaşamda karşılaşılan gıda israfına dikkat çekildi.
Çocuklara tabaklarına yiyebilecekleri kadar yemek almalarının ve gıdaları gereksiz yere çöpe atmamalarının önemi anlatıldı.
Programla öğrencilerin erken yaşlarda gıda kaynaklarına karşı sorumluluk bilinci geliştirmelerine katkı sağlanması hedeflendi.
Dünya Gıda Günü'nde Sağlıklı Beslenmenin Önemi Anlatıldı
Dünya Gıda Günü kapsamında düzenlenen eğitimde sağlıklı beslenme konusu da ön plana çıktı.
Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev yapan gıda mühendisleri, minik öğrencilerle bir araya gelerek yiyeceklerin doğru tüketilmesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Beslenme alışkanlıklarının çocukluk döneminde şekillenmesi nedeniyle bu yaşlarda verilen eğitimler önem taşıyor.
Etkinlikte öğrencilere yalnızca yeterli miktarda yemek tüketmenin değil, gıdalara bilinçli yaklaşmanın da gerekli olduğu anlatıldı.
Böylece çocukların hem kendi beslenmelerine dikkat etmeleri hem de yiyeceklerin israf edilmemesi konusunda farkındalık kazanmaları amaçlandı.
Bayburt'taki Eğitimde Gıda İsrafını Önlemenin Yolları Ele Alındı
Arpalı'da gerçekleştirilen programın temel başlıklarından biri, günlük yaşamda gıda israfının azaltılması oldu.
Gıda mühendisleri, öğrencilere ihtiyaçtan fazla yiyecek almanın ve tüketilmeyen gıdaları çöpe atmanın önlenmesi gerektiğini anlattı.
İhtiyaç kadar tüketim alışkanlığının erken yaşlarda kazanılması, gıda kaynaklarının korunması açısından önem taşıyor.
Eğitimde özellikle çocukların kolaylıkla uygulayabileceği davranışlara odaklanıldı.
Gıdaların doğru tüketilmesi ve yemeklerin boşa harcanmaması konusunda yapılan bilgilendirmeyle öğrencilerin okulda ve evde daha bilinçli davranmaları hedeflendi.
Çalışma, çocukların sağlıklı beslenme kadar gıda kaynaklarının değerini de öğrenmelerine katkı sağlayan bir etkinlik oldu.
Şehit Fatih Kostik İlkokulunda Öğrencilere Kırtasiye Hediyesi
Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Arpalı beldesinde düzenlediği eğitim programı, öğrenciler için hazırlanan hediyelerle tamamlandı.
Şehit Fatih Kostik İlkokulunun ana sınıfında gerçekleştirilen etkinliğin sonunda minik öğrencilere çeşitli kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.
Eğitim boyunca sağlıklı beslenme ve gıda israfının önlenmesi konusunda bilgi alan çocuklar, programın ardından hediyelerini aldı.
Dünya Gıda Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerin hem yeni bilgiler edinmesi hem de farkındalık kazanması amaçlandı.
Bayburt'taki çalışma, gıda tüketimi konusunda bilinç oluşturulmasının küçük yaşlardan itibaren desteklenmesine yönelik bir eğitim faaliyeti olarak gerçekleştirildi.
Bayburt'ta Dünya Gıda Günü Etkinliğinin Ayrıntıları
|
Etkinlik bilgisi |
Açıklama |
|---|---|
|
İl |
Bayburt |
|
Belde |
Arpalı |
|
Okul |
Şehit Fatih Kostik İlkokulu |
|
Katılımcılar |
Ana sınıfı öğrencileri |
|
Düzenleyen kurum |
Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü |
|
Eğitim verenler |
Gıda mühendisleri |
|
Eğitim konuları |
Sağlıklı beslenme ve gıda israfının önlenmesi |
|
Etkinlik nedeni |
Dünya Gıda Günü |
|
Öğrencilere verilen hediyeler |
Çeşitli kırtasiye malzemeleri |
|
Haber tarihi |
19 Ekim 2026 |





