Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın müjdeli açıklamaları sonrasında emeklilerin gündeminde bayram ikramiyesine yapılacak zam var. Peki, 2024 emekli ikramiyesine ne kadar zam yapılacak ve masadaki formüller neler?

MİT'ten Başarılı Operasyon: PKK/KCK'li Teröristler Etkisiz Hale Getirildi MİT'ten Başarılı Operasyon: PKK/KCK'li Teröristler Etkisiz Hale Getirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli bayram ikramiyesine zam sinyali verirken, masada 3 farklı formül olduğu konuşuluyor. TGRT Haber Ekonomi Editörü Yaprak Hırka Yıldız, canlı yayında 3-9 Nisan tarihlerinde ikramiyelerin ödeneceğini belirterek detayları aktardı.

Geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 2'şer bin lira ve Cumhuriyetin 100. yılına özel 5 bin TL olmak üzere toplamda 9 bin lira ikramiye alan emeklilere bu yıl ne kadar zam yapılacağı merak konusu. İşte bayram öncesi emekli ikramiyesi zammıyla ilgili masadaki formüller:

  1. Yüzde 49.25 Oranında Zam: SSK, Bağkur ve memur emeklileri maaşlarına yüzde 49.25 oranında zam alırken, bu zamla birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükseldi. Bayram ikramiyesinde de bu oranda bir artış olabilir ve 2 bin TL'nin üzerine bu fark konularak ikramiye miktarı yükseltilebilir.

  2. Her İki Bayramda da 5 Bin TL İkramiye: Bir diğer formül, her iki bayramda da 5 bin TL ikramiye verilmesi yönünde. Geçen yılın istisnası olarak Cumhuriyetin 100. yılına özel 5 bin TL ikramiye verilmişti. Bu yıl da her iki bayramda bu tutarın uygulanması düşünülüyor olabilir.

  3. Yüzde 100 Zam: Masadaki bir diğer formül ise yüzde 100 zam yapılması ihtimali. Eğer bu formül uygulanırsa, ikramiyeler 4 bin TL'ye yükselecek.

Yaprak Hırka Yıldız, ikramiye ödemelerinin 3-9 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirterek, yakın bir tarihte rakamın açıklanması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde emeklilere yapılacak zam miktarı netlik kazanacak ve emekliler bu bilgiyle bayramı daha umutlu bir şekilde karşılayacaklar.

TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak