Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıkladığı yeni düzenlemeler kapsamında, emeklilere çeşitli alanlarda destekler sağlanacak. Bu destekler arasında sağlık, seyahat, haberleşme ve ulaşım gibi birçok alanda avantajlar bulunuyor.

17 Mayıs'ta gerçekleştirilen "Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programında yapılan konuşmada, emeklilerin tüm illerdeki kamu tesislerinden yüzde 15 indirimli olarak faydalanacakları duyurulmuştu.

Şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan firmaların, emekli olduğunu belgeleyen yolculara yönelik yaptığı indirimler ise Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla resmen başladı. Yönetmeliğe eklenen geçici bir maddeye göre, 2024 yılı sonuna kadar uygulanacak olan bu indirim, emekli olduğunu belgeleyen herkese tarife üzerinden yüzde 20 oranında indirim sağlayacak.

Ancak bu hükme uymayan karayolu taşımacılığı B1 ve D1 yetki belgesi sahiplerine, her bir ihlal için 5 uyarma verilecek.

2 Şarta Uyanlar Listeye Girdi! Tablodaki 18 Hastalığı Geçiren Direkt Emekli Olabiliyor 2 Şarta Uyanlar Listeye Girdi! Tablodaki 18 Hastalığı Geçiren Direkt Emekli Olabiliyor

Bu indirim müjdesi, emeklilere bayram öncesi büyük bir avantaj sunarken, aynı zamanda şehirlerarası seyahatlerinde daha ekonomik bir seçenek sunuyor.

Kaynak: VATAN