Bakan Uraloğlu, bayram boyunca güvenli yolculuk sağlamak için 68 bin 655 kilometrelik yol ağı üzerinde 4 bin kamera ve 5 bin personel ile kesintisiz denetim yapıldığını belirtti. Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan AUS Merkezi, trafik yoğunluğunu izleyerek herhangi bir olumsuz duruma anında müdahale ediyor.

Bakan Uraloğlu, "Ülke genelinde 18 bölge müdürlüğü ve 123 şube şefliği ile 7/24 esasına göre çalışarak vatandaşlarımızın huzur içinde seyahat etmelerini sağlıyoruz" dedi. Yoğun trafik ve kaza gibi durumların önlenmesi amacıyla alınan önlemler arasında, sürücülerin dikkatli olması ve trafik kurallarına uyması da büyük önem taşıyor.

Bakan Uraloğlu, sürücülere trafik güvenliğine dikkat etmeleri, emniyet kemeri kullanmaları ve hız sınırlarına uymaları konusunda çağrıda bulundu. Bayram tatilinde yaşanan trafik yoğunluğunun azaltılması için sürücülere, seyahat saatlerini yayarak aceleci davranışlardan kaçınmaları tavsiyesinde bulunuldu.

Ayrıca, yol yapım ve bakım çalışmalarının bayram boyunca zorunlu olmadıkça durdurulduğu ve trafik işaret levhalarının düzenli olarak kontrol edildiği vurgulandı. Uraloğlu, vatandaşların yol durumuyla ilgili güncel bilgileri Karayolları Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesinden takip edebileceklerini belirterek, güvenli ve sorunsuz bir yolculuk geçirmeleri temennisinde bulundu.

Editör: Birol Sancak