YENİDEN KUCAKLAŞTILAR

Halk bayramlaşmasına pandemi dönemi ile ara verilmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, halk bayramlaşmalarını yeniden başlattı ve ilk programı gerçekleştirdi. Trabzon halkı da bayramlaşmaya yoğun ilgi gösterdi. Belediyeye akın eden vatandaşlar, birbirleri ile bayramlaşarak bayramın sevincini yaşadılar.

Tabelaya Eklendi! Tabelaya Eklendi!

AK PARTİ’DEN YANSIMALAR

Belediyedeki bayramlaşma töreninin ardından Trabzon protokolü meydana geçti. Atatürk Alanında AK Parti’nin bayramlaşmasına katıldı. Bayramlaşma törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Yılmaz Büyükaydın, il başkanı Sezgin Mumcu, büyükşehir belediye başkanı Ahmet Metin Genç, ilçe başkanları ile partililer yoğun katılım gösterdi.

YOĞUN MESAİ

Bayramlaşma programında bir aksilik olmaması için il başkan yardımcıları yoğun mesai harcadı. Organizasyonda her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Atatürk alanında oluşturulan çadırda sıraya giren halk, Bakan Uraloğlu ve AK Parti heyeti ile bayramlaştı. Taleplerini ve sıkıntılarını iletti. Bakan Uraloğlu’nun danışmanları halkla yakından ilgilenerek talepleri topladı. İletişim bilgilerini aldıkları vatandaşlarla hafta içi iletişime geçeceklerini söylediler. Vatandaşlar kendileri ile yakından ilgilenilmesinden memnun oldular.

EENKÖY BİLMECESİ

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesi Erenköy Mahallesinde muhtarlık seçimleri iptal edildi. Ziraat Odası Başkanı İbrahim Öztürk, Yusuf Kılıç ve Ali Demir’in yarıştığı seçimi Ziraat Odası başkanı İbrahim Öztürk 96 oyla ipi göğüsledi. Rakibi Yusuf Kılıç 94, Ali Demir ise 3 oy almıştı. Çarşıbaşı ilçe seçim kurulu 207seçmene sahip olan mahallede, usul hatası yapıldığı gerekçesi ile seçimlerin iptaline karar verdi. İptal edilen seçimin yerine 2 haziran tarihinde yeni seçim yapılacak.

İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhuriyet Halk Partisi’den Akçaabat ve Büyükşehir Belediye meclis üyesi seçilen Mustafa Çankaya, bayram dolayısı ile memleketi Trabzon’a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu görüştü. Ekrem İmamoğlu ile bayramlaşan Çankaya, bayramını tebrik etti. Çankaya, “Tam yol ileri” dedi.

BU DA FIRTINA61

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Uğurlu Mahallesi Muhtarı Bilal Kapucu, mahalledeki girişimci gençlere de destek oluyor. Mahalledeki girişimci bir genç, hurdaya ayrılan demir ve parçalardan araç yaptı. ‘Fırtına61’ ismi verilen aracı çok beğenen Kapucu, girişimciyi tebrik etti. Kapucu, “İnşallah seri üretime de geçilecek. Girişimci gençleri her zaman destekliyoruz” dedi.

KOMUTANA ZİYARET

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Bölge Komutanı binbaşı Aytaç  Bayırlı’yı ziyaret ederek personelin bayramını kutladı.

İMAMOĞLU TOPLADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP Trabzon milletvekili  Sibel Suiçmez, Trabzon il başkanı Mustafa Bak, Ortahisar ilçe başkanı Haluk Batmaz, Belediye Başkan Ahmet Kaya, İlçe başkanları ve belediye meclis üyelerini bir araya gelerek,31 Mart 2024 yerel seçimlerinin genel değerlendirmesini yaptılar.

Editör: Doğukan ÖZKURT