Ekibine muhteşem bir takım kaptanlığı yapan Ramis Uzun, ilçedeki sahilin düzenlemesi ve atıl durumda olan teleferiğin yeniden hayata geçirilmesi ile adından sıkça da söz ettiriyor.  2019 seçimlerinde iktidar partisi AK Parti Beşikdüzü ilçesinde yüzde 36.8 oy alırken, Ramis başkan yüzde 60.5 oy oranı ile başkanlığa seçildi. Cumartesi gün CHP’de ön seçim var. Beşikdüzü ilçesinde Ramis Uzun’dan başka 5 aday adayı var.

Ramis Uzun, ön seçimlere girmiyor. Zira Beşikdüzü ilçesinde bir ön seçime de gerek yoktu.  Partisinin oylarını artırarak Karadeniz bölgesinde partisini lider konuma getiren tek ilçe olan Beşikdüzü ilçesinde, Ramis Uzun’un adaylığının genel merkez tarafından açıklanması gerekirdi.  Ortahisar örneğinde olduğu gibi. Rakamlar ortada, veriler genel merkezde var. Ramis Uzun, genel merkeze davet edilir. Grup toplantısında yapıtğı hizmetler için çiçek takdim edilir ve ‘Beşikdüzü için adayımızsınız. Hayırlı olsun’ denilerek onore edilmesi gerekirdi. Bir not daha verelim. Beşikdüzü ilçesinde ön seçim tartışma noktasında. Parti üyelerinin büyük kısmı Ramis Uzun’un aday gösterilmemesi durumunda partiden istifa ederek yola devam için istişare yapacaklar.

SAHİL MÜKEMMEL OLDU

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi sahiline uğradık. Beşikdüzü belediye başkanı Ramis Uzun’a misafir olduk. Sahili çok güzel düzenleyip halkın kullanımına sunan Uzun ile sohbet ettik. Halkın denize girdiği alan olan Kale Park olarak adlandırılan bölgeyi düzenleyip, kamelyalar, giyinme kabinleri, duş, cafetarya, çocuk oyun parkı gibi sosyal donatıları yapan Uzun, Beşikdüzü halkının nefes alacağı bir alanı kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

ÖN SEÇİM CUMARTESİ

Cumhuriyet Halk Partisinde hafta sonu ön seçimler yapılacak. Aday belirleme sürecindeki en belirleyici etken olan ön seçimler Trabzon’da Cumartesi gün yapılacak. Parti üyeleri, ilçelerinde belediye başkan adaylarını belirlemek için sandığa gidecek. Görmek istedikleri adayları yazacaklar. İlçelerde belediye başkan aday adayları hafta sonu yapılacak seçimler öncesinde parti üyelerini yakın markaja aldılar. Üyelerle bire bir görüşen aday adayları yapacakları projelerden bahsediyor.

ADANUR DEĞER KATACAK

AK Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adayı Tülay Adanur, çalışmalarını sürdürüyor.  Trabzon siyasetinde kadın olarak aktif çalışmalarıyla dikkat çeken ve 7’den 70’e herkesin gönlüne dokunmaya çalışan Aday Adayı İnşaat Mühendisi Tülay Adanur, ilçede gönülleri fethediyor. Vatandaşların gönlüne dokunan Adanur, önemli ve çok olumlu tepkiler alıyor. Vatandaşlar onun tecrübesine güveniyor. Adanur’un Yomra’ya katacağı değer büyük.

“BİZ BİRİZ, BİRLİKTEYİZ, HEP BİRLİKTE ARSİN’İZ”

AK Parti Arsin Belediye Başkan Aday Adayı Şaban Bülbül, ilçede her kesimi ziyaret etti. Aday adaylığını açıkladığı ilk günden bu yana vatandaşlardan olumlu tepkiler alıyor. Bülbül, Trabzon ve Arsin için elini taşın altına koymaktan asla çekinmedi. Projelerin şehre kazanması için uğraş verdi. Şimdi de Arsin’de bayrağı devralmak ve hizmet bayrağını daha ileriye taşımak istiyor. Bülbül, “Biz biriz, birlikteyiz, hep birlikte Arsin’iz” mesajını verdi.

TEK LİDER BEŞİKDÜZÜ

Cumhuriyet Halk Partisinden bahsetmeye devam edelim. CHP’nin Trabzon’da tek belediyesi var, Beşikdüzü ilçesi. Belediye başkanı Ramis Uzun, dönem içerisinde yaptığı hizmetlerle adından sıkça söz ettirdi. 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerin analizini yapacak olursak, Karadeniz Bölgesi’nde CHP’nin açık ara önde olduğu tek ilçe de Beşikdüzü ilçesi oldu. 2019 seçimlerinde ilçede kullanılan 14 bin 709 oyun, 8 bin 907’sini alarak yüzde 60.5 oy oranı ile başkanlığı kazanan Ramis Uzun, Karadeniz Bölgesinde tek lider ilçe oldu. Uzun’un çalışmaları genel merkez tarafından da takdirle karşılandı.

YOMRA’DAN ÇIKIŞ

Yomra’da genç kadın girişimci Büşra Karslı’nın sahibi olduğu işletme Damat Dergisi’nin Yılın Trabzon Çıkış Yapan Abiye Firması ödülün sahibi oldu.Genç kadın girişimci Büşra Karslı yaptığı açıklamada, “Gelin Damat Dergisi'nin 20. yılını kutladığı gecede birçok kategoride ödüller verilirken BK Büşra Karslı adlı işletmemiz yılın Trabzon çıkış yapan abiye firması ödülünü aldı. Bunun için çok mutluyuz” dedi.

EKİPLER SAHADA

Yomra Belediyesi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yomra Belediyesi Fen İşleri ekiplerince, Sancak Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi’nde doğalgaz geçiş noktalarında asfaltlama çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmalar vatandaşlardan büyük takdir toplandı.

VATANDAŞLARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, çalışmalarına ve ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor. İlçede mahalleleri arşınlayan Başkan Çebi, Fatih Mahallesini ziyaret etti. İlçe Başkanı Çebi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:  “ziyaretimizde esnaf ve hemşehrimizle hasbihal eyledik istek ve taleplerini istişare ettik. Misafirperverliklerine teşekkür ediyorum.” dedi.

SOYLU YİNE EN ÖNDE

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Milli İrade Platformu tarafından 308 STK'nin katılımıyla düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşü için Pazartesi günü Galata Köprüsü'nde  binlerce kişi bir araya gelmişti.. Filistin eylemleri başladığından bu yana her etkinlikte yer alan  AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’da yürüyüş kortejinin içinde yer aldı. Soylu yürüyüşe katılanalara teşekkür ederek İsrail’e karşı seslerini duyurmaya mazlum ve mağdurların yanında olacaklarını dile getirdi. 

Eski İç İşleri Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu ile birlikte  Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, , İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birçok milletvekili ve ilçe belediye başkanı ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

CHP AKÇAABAT’I İSTİYOR

CHP Trabzon’un 5 ilçesinde belediye başkan adayını belirlemek için ön seçim yapılması kararı almıştı. Bu 5 ilçe arasında yer alan Akçaabat’ta ön seçim 7 Ocak Pazar günü Akçaabat İlçe Başkanlığı binasında gerçekleşecek. CHP’nin Akçaabat’ta iki adayı var. Mustafa Çankaya ve Osman Kalyoncu. Her iki  belediye başkan aday adayı da sonuç ne olursa olsun CHP nin Akçaabat’ı kazanması noktasında teşkilatların söz vererek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez’de beş ilçe de ön seçim kararını aldıklarını hatırlatarak “Akçaabat’ta Pazar günü demokrasi kazanacak Akçaabat kazanacak. Akçaabat’ta  vaatlerin hiç-biri yerine gelmedi. İnanın söylemler boş. Trabzon’un en güzide ilçesi sorunlarla boğuşuyor. Burada şunu yaptık bunu yaptık kandırmacası var. AK Partiiler bile kendi belediye başkanlarından rahatsız.31 Mart’ta Akçaabat’ta kazanan halk olacak CHP olacak” şeklinde konuştu.

Editör: Doğukan ÖZKURT