Genç, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a yönelik "şikeci" ifadeleriyle tepki gösterdi ve UEFA'nın sitelerinde hala bu kulüplerin "şikeci" olarak geçtiğini iddia etti.

Beşiktaş, Ahmet Metin Genç'in bu sözleri üzerine bugün bir suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, Genç'in basın toplantısında Beşiktaş'a ve bağlı şirketlerine karşı hukuki dayanaktan yoksun ve asılsız ithamlarda bulunduğu belirtildi. Beşiktaş, Genç'in bu eylemleri sebebiyle hakaret, iftira ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamalarıyla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Beşiktaş'ın yaptığı açıklamaya göre, Genç'in söz konusu eylemleri nedeniyle hakaret (TCK m.125), iftira (TCK m. 267), halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama (TCK m. 216) suçlarından dolayı soruşturma başlatılacak. Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve bağlı şirketlerinin söz konusu suçlardan zarar gördüğü değerlendirilerek Genç hakkında kamu davası açılması için iddianame düzenlenecek. Ayrıca, 6222 sayılı yasanın 22. maddesi gereğince idari para cezası ve idari yaptırım kararı uygulanması talep edilecek.

Trabzonspor Orta Saha ve Savunmaya Takviye Yapıyor: Barisic, Draguş, ve Lundstram İmza Noktasında Trabzonspor Orta Saha ve Savunmaya Takviye Yapıyor: Barisic, Draguş, ve Lundstram İmza Noktasında

Beşiktaş, bu adımların İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilerek suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

Editör: Birol Sancak