Beypazarı Maden Suyu'nun içerisinde yüksek miktarda bor bulunduğu iddiasıyla İsviçre'den gelen yasaklama kararına Beypazarı yetkililerinden yanıt geldi.

Yetkili: "Analiz Sonuçları Şaşırtıcı, Haberlerin Maksatlı Olabileceğini Düşünüyoruz"

Beypazarı yetkilileri, İsviçre'nin Beypazarı Maden Suyu'na ilişkin yaptığı analiz sonuçlarını şaşırtıcı bulduklarını ve haberlerin maksatlı olabileceğini düşündüklerini belirtti.

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu'nun Beypazarı Maden Suyu'nun içerisinde yüksek miktarda bor tespit ettiği ve ürünü ülkesinde yasakladığı haberleri üzerine Beypazarı yetkililerinden açıklama geldi.

Beypazarı yetkilileri, İsviçre'nin analiz sonuçlarını şaşırtıcı bulduklarını ve haberlerin maksatlı olabileceğini düşündüklerini belirtti. Yağışlardan etkilenen yeraltı kaynak sularının değerlerinin dönemsel olarak değişebileceğini ve içeriğindeki mineral değerlerindeki artış ve azalmaların olağan olduğunu vurguladılar.

Ticaret Bakanlığı, Simit Fiyatlarının Belirlenmesinde Yetkili Hale Getirildi Ticaret Bakanlığı, Simit Fiyatlarının Belirlenmesinde Yetkili Hale Getirildi

Yurt dışına gönderdikleri ürünler için 2022 ve 2023 yıllarında yapılan ölçümlerde bor mineralinin farklı değerler gösterdiğini belirten yetkililer, tüm içeceklerin farklı analizlere tabi tutulması gerektiğini ifade ettiler.

Beypazarı yetkilileri ayrıca, İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu'nun yaptığı analizlerin içme suyu kriterleriyle maden sularını analiz ettiğini dile getirerek, pek çok ülkeye ihracat yapan Beypazarı'na yönelik bu haberlerin maksatlı olarak çıkarılmış olabileceğini söylediler. Konuyla ilgili resmi bir yanıt için çalışmalarının devam ettiğini vurguladılar.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN