Elindeki paradeğerlendirmek isteyen vatandaş bunun için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Vatandaşların en çok yatırım yaptığı alan ise yıllardır olduğu gibi günümüzde de altın oluyor. Dövize göre daha kazançlı olduğu için yönelimin yüksek olduğu altınla ilgili ise ünlü ekonomist Mert Başaran’dan yeni tahminler geldi…

ALTINDAKİ GÜNCEL DURUM

1 yılda 1.849 dolar seviyesine ulaşan ons altın şuan 2.414 dolardan işlem görüyor. Gram altın ise 2.498 TL seviyesine gelmiş durumda. Bu yükseliş yatırımcının ilgisini çekerken, altına olan talep de her geçen gün artmaya başladı.

“SAKIN SATMAYIN REKOR KAZANACAK”

Son olarak altın yatırımcılarını ilgilendiren açıklama ünlü ekonomist Mert Başaran’dan geldi. Elinde altın olanlara seslenen Başaran, “Altınınız varsa satmayın, hatta altın borçlarınız varsa da ‘hemen kapatın’ dedim. Çünkü altın son 4 yıldır 4 kez de geldiği yeri kırdı. İlk defa ve ons bazında 2 bin 300 ve 2 bin 400'e kadar da geldi. Ons bazında çok iyi bir rakam yüzde 120 kazandırdı” ifadelerini kullandı.

Miras Tapu Kalanlar Dikkat! Miras Paylaşımı Komplet Değişti! Artık Böyle Bölünecek Miras Tapu Kalanlar Dikkat! Miras Paylaşımı Komplet Değişti! Artık Böyle Bölünecek

Gram altınla ilgili de görüş aktaran Başaran, “Bu yıl sonuna doğru 3 bin liraları görmesi gayet olası görünüyor. Dolayısıyla mümkün olduğu kadar altın borç almayın ve satmayın” dedi.
TAKVİM
 

Editör: Birol Sancak