Kamu işçileri meydanlarda: “Artık yeter!”
Türk-İş’in çağrısıyla Türkiye genelinde mesai öncesi yapılan kitlesel basın açıklamaları, kamu işçilerinin geçim sıkıntısını bir kez daha gündeme taşıdı. Trabzon Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü önünde konuşan Türkiye Yol-İş Sendikası Trabzon 1 No’lu Şube Başkanı Ali Faiz, “Maaşlarımızla bir ayı değil, bir haftayı bile çıkaramıyoruz!” diyerek hükümete sert mesajlar verdi. Ali Faiz, kamu işçilerinin 2025-2026 Toplu İş Sözleşmesi sürecinde taleplerinin görmezden gelindiğini belirtti. Açıklama sırasında işçiler sloganlarla destek verirken, “Bu işin sonu greve kadar gider!” sözleri dikkat çekti.

Whatsapp Image 2025 06 24 At 09.31.13

Pınarca’da Bir Günde İki Acı: Kalp Krizi Can Aldı
Pınarca’da Bir Günde İki Acı: Kalp Krizi Can Aldı
İçeriği Görüntüle

“Sabrımız sınandı, teklif bile sunulmadı”
Ali Faiz, konuşmasında hükümetin uzun süre masaya hiçbir teklif getirmediğini hatırlatarak “İşçiyi oyaladınız, geçim şartlarımızı görmezden geldiniz” dedi. Verilen teklifin kabul edilebilir olmadığını belirten Faiz, “Bu teklif emeğimizi yok saymaktır” ifadelerini kullandı. Faiz, maaşların yetersizliği nedeniyle kamu işçilerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını vurgularken, “Kiralar uçmuş, faturalar gelirken elimiz titriyor, çocuklarımızın okul ihtiyaçlarını bile karşılayamıyoruz” dedi. Yaşanan ekonomik baskının her geçen gün arttığına dikkat çekti.

“Geçinemiyoruz” diyen işçilerin tepkisi büyüyor
Ali Faiz’in konuşmasının ardından işçiler, topluca attıkları sloganlarla yaşadıkları geçim krizine dikkat çekti. “Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz”, “Masa susarsa, meydanlar konuşur” ve “Onurlu bir yaşam, adil bir ücret istiyoruz” gibi sloganlar sık sık tekrarlandı. İşçilerin kararlılığı dikkat çekerken, sürecin bu şekilde devam etmesi halinde eylemlerin daha da büyüyeceği mesajı verildi. TÜRK-İŞ’in örgütlü gücüyle hareket eden kamu işçileri, haklarını alıncaya kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Whatsapp Image 2025 06 24 At 09.31.12

“Bu mesele yalnızca kamu işçisinin değil, hepimizin meselesidir”
Faiz, yaşanan bu ekonomik adaletsizliğin sadece kamu çalışanlarını değil tüm toplumu ilgilendirdiğini vurguladı. “Kamu hizmetleri bu emekçiler sayesinde aksatılmadan sürüyor” diyen Faiz, sosyal barışın tehlikeye atıldığını söyledi. Belirsizlik ve oyalama taktiklerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Biz görevimizi yapıyoruz, hükümet de yapmalı” dedi. Hükümete adil, şeffaf ve çözüm odaklı bir yaklaşımla süreci sonlandırma çağrısında bulundu.

Kaynak: TRABZON BASIN BÜLTENİ