Kripto ekosisteminin yakından takip ettiği Bitcoin yarılanması, 19 Nisan'ı 20 Nisan'a bağlayan gece tamamlandı. Yarılanmanın ardından Bitcoin'e ilişkin ilk değerlendirmeler gelmeye başladı.

Dört yılda bir gerçekleşen ve madencilik ödüllerinin yarıya inmesini öngören halving, bu kez 19 Nisan'ı 20 Nisan'a bağlayan gece gerçekleşti. Bitcoin madencilerinin ürettikleri blok başına ödüllerini yarıya indiren bu güncelleme, Bitcoin arzını kısıtlaması açısından kripto topluluğu tarafından önemli görülüyordu. Yarılanmanın tamamlanmasıyla birlikte, Bitcoin'in fiyat hareketleri ve kripto para ekosisteminin geleceği merak konusu oldu.

Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, yarılanmanın ardından yaptığı değerlendirmede, "Yarılanma, Bitcoin'in enflasyon karşıtı doğasını ve programatik, merkeziyetsiz yapısını bir kez daha kanıtladı. Kripto ekosistemi şimdi istikrara ve inovasyona odaklanacak" dedi.

Yarılanma öncesi fiyat tahminlerini yayımlayan önemli bankalar da görüşlerini paylaştı. JPMorgan analistleri, halihazırda yarılanma için fiyatlandığını belirterek, halving sonrası fiyat artışı beklemediklerini ifade ettiler. Deutsche Bank ise büyük bir ralliyi olası görmediğini belirtti.

Kafkas Sönmez, yarılanma sonrası Bitcoin'in fiyat hareketlerine değinirken, Bitcoin'in küresel krizlere duyarlı olduğunu vurguladı. Bölgedeki tansiyonun düşmesi ve yarılanmanın sorunsuz tamamlanmasıyla Bitcoin'in kaybettiklerini yerine koyma yoluna girdiğini belirtti.

Emeklilere son dakika: Promosyondan farklı ödeme kararı geldi Emeklilere son dakika: Promosyondan farklı ödeme kararı geldi

Son olarak, Kafkas Sönmez, Casey Rodarmor tarafından geliştirilen Runes protokolü ile Bitcoin'in inovatif unvanını yeniden kazandığını ve kripto para dünyasında daha fazla inovasyona tanıklık edilebileceğini dile getirdi. Gate.io olarak, küresel gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve ürünlerini bu doğrultuda geliştirdiklerini vurguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ