Spot Bitcoin ETF'lerine Artan İlgiyle Birlikte Kripto Piyasası Canlanıyor

Coinmarketcap'in verilerine göre, küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saat içinde yüzde 3,3 artarak 2 trilyon 230 milyar doları aştı. Bitcoin, bu artıştan daha fazlasını yakalayarak son 24 saat içinde yüzde 6'dan fazla değer kazandı.

Ekmeğe flaş zam: Kısa süre sonra bu fiyata çıkacak Ekmeğe flaş zam: Kısa süre sonra bu fiyata çıkacak

Bu yükselişte, büyük merkez bankalarının faiz oranlarını düşürerek daha destekleyici bir para politikasına yönelecekleri beklentileri de etkili oldu. Ayrıca, önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan ve yeni Bitcoin arzını azaltacak olan yarılanma (halving) süreci de analistlerin fiyatların yukarı yönlü ivme kazanmasını beklemesine sebep oldu.

Bugün itibarıyla 60 bin 500 dolardan işlem gören Bitcoin, Kasım 2021'den bu yana en yüksek değerine ulaşmış durumda. Haftalık değer kazancı da yüzde 18'i aştı ve geçen yıl yaklaşık olarak yüzde 157 değer kazanmıştı.

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da bu artıştan nasibini aldı. Son 24 saat içinde yüzde 2,6 değer kazanarak 3 bin 339 dolara ulaştı. Ethereum, 2021'de 4 bin doların üzerine çıkarak kendi rekorunu kırmıştı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 11 Ocak'ta 11 farklı spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylamıştı. Bu da kripto para piyasasında yeni yatırımcıların ve ilginin artmasını sağladı.

Muhabir: BİROL SANCAK