Bilmeyen evini kaybetme riski ile karşı karşıya: Hemen kontrol edin Bilmeyen evini kaybetme riski ile karşı karşıya: Hemen kontrol edin

Geçtiğimiz hafta 68.991 dolarlık Kasım 2021 zirvesini geride bırakan Bitcoin, dün 72.234 dolara kadar yükseldi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) onayının İngiltere'den gelmesine yönelik beklentiler de bu çıkışta etkili oldu.

Kripto para piyasasındaki artan ilginin kanıtı olarak görülen ETF'ler, kurumsal yatırımcıların ilgisini çekiyor ve yatırımcıların heyecanını artırıyor. Bitcoin, güçlü bilgisayarlar aracılığıyla blok zincirinde yapılan işlemleri doğrulamak için ödül olarak yaratılıyor ve bu ödülün gelecek ay ikiye bölünmesi, birim fiyatına güçlü destek sağlıyor.

City Index analisti Fiona Cincotta, Bitcoin'in güçlü ETF girişleri ve yaklaşan ikiye bölünme etkinliği öncesinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını belirtiyor. Ancak, Bitcoin'in son derece değişken olduğunu ve hızlı düşebileceğini de vurguluyor.

Özellikle doların zayıflamasıyla ivme kazanan Bitcoin'in mevcut fiyatı, Ocak ayından bu yana neredeyse yüzde 70 arttı. Ancak, bu hızlı yükselişin risklerini göz önünde bulundurmak önemlidir, çünkü Bitcoin'in daha önce 15 bin dolara kadar düştüğü unutulmamalıdır.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA