Dünyanın en popüler kripto para birimi Bitcoin, art arda gelen rekorlarını sürdürüyor. Değeri doların zayıflığı etkisiyle 72.000 doları aşarak yeni bir zirve yapmış durumda.

Geçtiğimiz hafta Kasım 2021'deki 68.991 dolarlık rekorunu geride bırakan Bitcoin, dün itibariyle 72.234 dolara kadar yükseldi. Bu yükselişte, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) onayının beklentisi etkili oldu.

Kripto para birimlerine olan ilginin artmasıyla birlikte Bitcoin, kurumsal yatırımcıların dikkatini çekiyor. XTB analisti Kathleen Brooks, İngiltere'deki düzenleyici kurumun Bitcoin ile ilgili kararının, bu piyasanın ana akım haline geldiğini gösterdiğini belirtiyor.

Bu Fırsat Kaçmaz! Togg, Tüm Modellere Sıfır Faiz Kampanyasıyla Müşterileri Cezbediyor Bu Fırsat Kaçmaz! Togg, Tüm Modellere Sıfır Faiz Kampanyasıyla Müşterileri Cezbediyor

Kurumsal yatırımcıların artan ilgisi, kripto para piyasasında heyecanı artırıyor. Ancak, City Index analisti Fiona Cincotta, Bitcoin'in son derece değişken olduğunu ve hızlı yükselişlerin hızlı düşüşlerle sonuçlanabileceğini vurguluyor.

Bitcoin'in şu anki yükseliş trendine rağmen, hızlı düşüşlerin de mümkün olduğu hatırlatılıyor. Özellikle, kripto para birimleri piyasasının volatilitesi ve ani fiyat değişimleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU