Rize’de Covid-19 nedeniyle ailesi ile birlikte karantinaya giren 9 yaşındaki Ece Nur Avcı, evinin kapısına uyarı mahiyetinde ürerinde ‘Covid olmuşuz, Delta var maalesef’ yazılı bir not astı. Bunu gören arkadaşları ise ona moral vermek için notun hemen üzerini üzerinde "Seni seviyoruz, Geçmiş olsun, çok değerlisin" gibi yazılar yazan küçük notlar astı. 

 Apartmanda yaşayan arkadaşlarının moral vermek istediği küçük kız “Biz çok dikkat ediyorduk. Nereden bulaştı bilmiyoruz yeni doğmuş kardeşim bile Covid oldu. Sevgili büyükler lütfen biraz daha dikkat edelim” ifadelerini kullandı.

Arkadaşlarının kapıya astığı notlarla çok mutlu olduğunu söyleyen 9 yaşındaki Ece Nur Avcı “Arkadaşlarım moralimizi yüksek tuttular. Kapıya astığım yazıyı görünce geçmiş olsun notları bıraktılar. Covid olmamızın sebebi sorumsuz insanların suçu. Sorumsuz insanlar yüzünden evde kalmak zorunda oluyoruz. Evde kaldığımız için de çok mutsuzum. Öğretmenimi, okulumu ve babamı çok özlüyorum. Okula gitmeyi de çok özledim. Babam da karantina da olduğumuzdan beri eve gelemiyor. Ben aslında iyiyim ama bazen ateşim çıkıyor. Biraz mutsuzum. Karantinadan çıkınca arkadaşlarımla oyunlar oynayıp onlarla beraber eğleneceğim. Buradan herkese sesleniyorum sosyal mesafenizi koruyun. Mutlaka yedek maskeniz olsun. Daha kırk günlük bebek kardeşim bile korona oldu, herkesin dikkatli olması gerek. Ben ve bütün aileme Covid Delta varyantı bulaştı. Lütfen tedaviniz bitmeden sokağa çıkmayın. Ben sizin yüzünüzden okuluma gidemiyorum. Derslerimden geri kalıyorum. Lütfen daha dikkatli olun” dedi.

Editör: TE Bilisim