Milliyetçi Hareket Partisi Giresun İl Başkanı Ertuğrul Gazi Konal, yıllarca sahibi olmak için uğraştığı ve partisinin kurucu genel başkanı ve merhum başbuğ Alparslan Türkeş’in 93 model aracını SMA Tip-1 tedavisi gören Göreleli Fatma Zehra bebek için büyük jest yapıyor.   

SMA Tip-1 tedavisi gören Giresun-Göreleli Fatma Zehra bebek, hayata tutunabilmek için hayırseverlerin yardım ve desteğini beklemeye devam ediyor.  Milliyetçi Hareket Partisi Giresun İl Başkanı Ertuğrul Gazi Konal, SMA hastası Fatma Zehra’nın babası Tufan Eken’i  damar tıkanıklığından tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. SMA hastalığının pençesinde boğuşurken şimdilerde de zona hastalığına yakalanan minik Zehra tam bu sırada hastaneye geldi.Vücudunun yara bere içinde olduğunu belirten başkan Ertuğrul Gazi Konal: 

“Babasıyla biraz oturduktan sonra, SMA ile mücadele ederken şimdide Zona hastalığına yakalanmış,  rahatsızlanmış, her tarafı su toplamış yara bere içindeki Zehra Acil servise geldi. Oradan babasını görmeye gelen Fatma Zehra’nın o görüntüsünü sizlerle paylaşmak bile  istemiyorum. Ancak o halde Tufan beye sarılıp “Babba”(baba demeyi kastediyor)  deyişi eminin ki En vicdansız insanın kalbini yakardı. Sızlanması vücudundaki yaralardan mı, su toplamış parmakları ile sarılmaya çalıştığı babasına olan hasretinden miydi diye düşünürken uykularım kaçtı.. Ve bir karar verdim, harekete geçmek için  sabahı bile beklemeden paylaşımla duyurdum. Kararımı arkadaşlarımla istişare edersem beni vazgeçirirler diye geceni yarısında paylaştım. Karınca misali yönümü tayin ediyorum, inşallah karşılık bulur diyorum.

BAĞIŞ YAPACAK KİŞİYE ARAÇ 1 TL ALMADAN VERİLECEK 

1993 Model MHP Kurucu Genel Başkanım , Türk Dünyasının Başbuğu Alparslan Türkeş’in ilk ruhsat sahibi olduğu aracım, 1 TL’ si dahi şahsıma geçmemek kaydı ile, Giresunlu SMA hastası bebeğimiz Fatma Zehra’nın kalan %20’lik kampanyasını bitiren kıymetli bir iş adamımıza varsa ona hediyem olacaktır. Yıllarca sahibi olmak için çaba sarf ettiğim, aileme, evlatlarıma mirasım olur diye düşündüğüm bu aracımı, o gece verdiğim kararla Fatma kızımız için eğer gereken bağışı yapabilecek biri varsa ona verme kararı aldım. Satıyorum diyemem , çünkü asla satmak gibi bir düşüncem olmadı olamaz da. Benim için manevi değerinin karşılığı asla maddiyatla  paha biçilemez olan antika değerindeki aracımın değeri ortalama 500 Bin dolardır”şeklinde konuştu. 

KONAL: EMİNİMKİ BAŞBUĞUM DA BÖYLE İSTERDİ 

Genç başkan Gazi Konal’ın Zehra’nın ailesi ve duyan herkesi duygulandıran büyük jesti bir yana Fatma Zehra’nın  tedavisi için gereken ücretin ise 380 bin dolar olduğu kaydedildi. Konuya ilişkin sözlerini özetleyen Konal, “Ben varsa 300 Bin dolar bağış yapacak birileri , noter masraflarını dahi kendim karşılayıp aracımı o gönül insanına bağışlamaya hazırım. Bir canın, Fatma kızımızın babasından , ailesinden kopmasına izin vermektense; hep yaşayacak olan, belki de benden daha iyi koşullarda yaşatacak olan Başbuğumun hatırasını vermeye hazırım. Biliyorum ki merhum Başbuğumda böyle isterdi.Allah hiç kimseyi evladı ile sınamasın”sözleriyle noktaladı.  
SEDAT KARAKAYA  
 

Editör: TE Bilisim