Merhum Sarıalioğlu'nun cenazesi Cuma günü(Bugün) Çarşıbaşı Camii'nde Cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığında defnedilecek. TAKA ailesi olarak merhuma Allah'tan rahmet, Sarıalioğlu ailesi ve yakınlarına sabırlar dileriz.
 
Ankara’dan Geldi Ödülünü Aldı

Galip Keleş, Arsin Atayurtta Belediye Başkanlığını yaptı. Arsin’de Dr. Erdem Şen ile İlçe Başkanı Tolga Şengül’ün organize ettiği plaket takdim töreninde hizmetlerinden dolayı ödüle layık görüldü. Keleş, ‘Hatırlanmak ve hizmetinizin takdir edilmesi güzel’ dedi ve yemeği organize edenlere teşekkür etti.

İkna edemediler!

Trabzon CHP il başkanlığına aday ilk isim belli oldu. Bir dönem il başkanlığı da yapan Güzide Uzun bu dönemde de il başkan adayı olduğunu açıkladı. Uzun, Cumartesi günü parti il binasında adaylığını açıklayacak. Cumartesi günü 15.30 adaylığını açıklayacak olan Uzun’un bu kararı parti içinde heyecan yarattı. CHP’de bu kongrede Trabzon özelinde çarşaf mı blok liste mi tartışması da devam ediyor. Vakfıkebir ilçe başkanı çarşaf listeden yana olduğunu açıkladı. Güzide Uzun’un da seçime anahtar liste ile gireceği konuşuluyor. Konu ile ilgili olarak Uzun şunları söyledi:  ‘Bu konuda benim görüşüm delege ne derse o” Uzun’un kulislere göre destekçileri arasında Yavuz Karan ile Ali Türen Öztürk var.
Turgay Güngör uzun zamandır ‘Murat Özçilingir aday ise ben aday olmam, tek başkan olur, o aday değilse ben adayım’ demiş. Şimdi gözler Güngör’de. Uzun’un karşısına Turgay Güngör’ün çıkacağı ve Murat Özçilingir’i ikna edemeyenlerin de Güngör’e destek vereceği konuşuluyor.

TGC’den Açıklama

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yazılı açıklama yaparak Web tasarımcılığı kursuna katılacak üyeleri bilgilendirdi ve DOKA çekilmesine rağmen kursun devam edeceğini açıkladı:

‘Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ile KOSGEB arasında yapılan protokol gereği 18 Aralık 2017 tarihinde başlayıp 27 Aralık 2017 tarihinde tamamlanması gereken Girişimcilik ve Web Yayıncılığı Eğitimi’nin ilk bölümü tamamlanmıştır. Projenin ikinci modülü olan web yayıncılığı bölümü ise DOKA’dan gelen bir yazıyla iptal edilmiştir.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın başlangıç sürecinde içerisinde olduğu ancak daha sonra her ne sebeple olduğunu anlayamadığımız biçimde dışında kalmak istediği projenin devamı cemiyetimiz tarafından planlanarak tamamlanacaktır. Buna göre projenin kalan dört günü içerisinde Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, Tanju Akıncıoğlu, Erhan Esaspehlivan ile yönetim kurulu üyemiz Serdal Şahin kursiyerlere web yayıncılığı ve girişimciliği konusunda program dahilinde seminerler vereceklerdir.

Eğitim seminerleri 22-25-26-27  Aralık tarihlerinde saat:10.00-13.00’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Yaşanan bu gelişme üzerine özellikle DOKA Genel Sekreter Vekili Onur Adıyaman’ın başlanan bir projeyle ilgili verilen taahhütlere rağmen sergilemiş olduğu anlamsız ve dayanaksız tutumunu eleştirdiğimizi de kamuoyunun yüksek dikkatlerine sunarız. Saygılarımızla.’

Cevap Ve Açıklama

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde tarafsız kalmadığı şeklinde bazı medya organlarında yer alan haberlerden ötürü kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi için aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür:

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Trabzon’daki her hangi bir sivil toplum kuruluşu veya meslek örgütü seçimlerinde taraf olması söz konusu değildir. Başkan Gümrükçüoğlu bu konuda her dönem tüm adaylara aynı mesafede olmuş, hiçbir dönemde her hangi bir aday lehine ya da aleyhine kampanya yürütmemiş, kulis çalışması gerçekleştirmemiştir.

Şoför esnafını tek tek veya şoför gruplarını, şu veya bu adayı destekleyin diye arayarak hiçbir konuşması olmamıştır.  Bir şehrin Büyükşehir Belediye Başkanının, tüzel kişiliği olan  Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın  mevcut resmi  yönetiminin organize ettiği geceye TESOB Başkanının katıldığı gibi katılmasından daha doğal ne olabilir? Seçilmiş tüzel kişiliği olan meslek odasının yemeğine katılmasını, onların gelecekteki seçiminde herhangi bir tarafa destek olmak biçiminde anlamak ancak kuruntuları ile hareket edenlerin işidir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”
Editör: TE Bilisim