Beşikdüzü ilçesinde yapımı 2,5 yıldır süren Karadeniz’in 3 bin 600 metre ile en uzun mesafeli teleferik projesi tamamlandı. Beşikdüzü sahili ile 550 rakımlı Beşikdağı arasına kurulan 55 kişi kapasiteli 2 kabinli teleferikle 10 dakika sürecek yolculukla saatte 300 kişi taşınacak. 100 milyon TL’ye mal olan ve son denemeleri yapılan teleferik, bayramın ilk günü kullanımına açılmıştı. 

Bayram süresinde ücretsiz olarak hizmet veren teleferiğe yöre sakinlerinin yanı sıra yerli ve yabancı turistler de yoğun ilgi göstermişti. Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, projeyle bir hayali gerçekleştirdiklerini dile getirerek, " Bizim hedeflerimiz büyük. İlerleyen yıllarda umarım bu teleferik güzel işler yapar. Bu sayede bölge cazibe merkezi haline gelir. Bu gibi projeler Trabzon’da yapılmalı. Yolu, parkeyi betonu herkes yapabilir. Farklı bir şeyler yapıp bu ilin nüfusunu nasıl artırabiliriz. Bu ildeki istihdamı nasıl yükseltebiliriz. Bunun gayreti içerisinde olmalıyız.” dedi.

Çok Önemli Bir Yatırım

Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise Trabzon’daki belediye başkanlarını AK Parti İlçe Başkanlarını, Beşikdüzü’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Eski Milletvekili Avukat Ayşe Sula Köseoğlu, “Bugün Beşikdüzü ilçemizde çok büyük bir yatırımı hep birlikte gezdik.  Beşikdüzü’ne böylesin büyük bir yatırımı gerçekleştiren Belediye Başkanımız tebrik ediyorum. Trabzon’un geleceği turizmle paralel olan bir şehir. Otellerde boş yer yok. Şehrimizin batısında, Beşikdüzü ilçemiz çok önemli bir yatırıma imza atmıştır. Allah hayırlısıyla eksiklerini de yapmayı nasip eylesin. Bu teleferik projesi ilçeye tükenmez gelir kaynağı olacaktır” diye konuştu.  
Tuncay HACIFETTAHOĞLU 
 
Editör: TE Bilisim