Çiftlik Bank davasının sanığı olan Giresun Espiye'li  Mehmet Aydın, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edildi. Tosuncuk'un gündemde sıcaklığını koruyan haberi bir yana farklı dolandırıcılık haberi de komşu ilçe Yağlıdere'den geldi. Yağlıdere ilçesinde yaşayan Kenan Karakaya, yarı yeri diye tabir edilen geçici köy işi yapmak çalışmak için Kurucalı Mahallesi'nde bir evde kaldığı sırada kendisine telefon geldi. Kendisini akşam saatlerinde arayan kişi iddiasına göre aynı ilçeden Temel Ç. isminde biriydi. Ne olduysa bu telefon görüşmesinden sonra oldu.

KARAKAYA KEFİL YOLUYLA DOLANDIRILDI

Hayvan tahsili yapan Kenan Karakaya, yaptığı hayvan ticaretini sosyal medyada tanıtımını yapıyordu. Arayan kişi ile sosyal medyada zaten kendisinin hayvan sattığını gördüğü için aradığını söylemişti. Yüksek miktarda dolandırılan Karakaya bundan sonrasını şöyle anlattı: " Akşam saatlerinde Temel Ç. adında arkadaş aradı. Benim sosyal medyada hayvan pazarcılığı yaptığımı görmüş ve bana, " Benim 5 tane büyükbaş hayvanlarım var"dedi. Giresun'dan bir arkadaş satın almak istiyor, 5 bin liranı peşin verecek, 3 bin lirasını da bir ay sonra verecek dedi.Ben de kabul ettim alışverişimiz büyüdü. Ticaret yapmaya başlayınca vadeli vadeli vermeye başladı. Verdiğim malın karşılığını alıyordum,  verdiğimin karşılığını alıyordum derken bana olan borcu 20 bin lirayı buldu.

"BENİM VE MÜŞTERİLERİMİN MALINI ÇALDI, KAÇTI GİTTİ!"

Ancak taksit taksit ödemeye başladı. Hesaplama yaptığımızda ben ona 300 bin TL'lik mal verdim. Ödemeyi yaptı 134.400 lira bakiye kaldı. En sonunda 3.000 lira daha verdi. 131. 400 lira kaldı. Benim zaten satışını gerçekleştirdiğim malların çoğu benim değildi. Kar vadi ile milletin ineğini danasını bu yolda har vurup harman savurmuş gibi oldum. Onların borçlarını ödeyemez hale geldim. En yakın arkadaşlarımı kaybettim. Ben de çoluk çocuk sahibi olan bir insanım. Benim de gururum var, borçlar başıma kaldı. Ben ne yapacağımı şaşırdım. Resmen kefil yoluyla dolandırıldım" diyerek dert yandı.

ULAŞMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ EKİPTE ULAŞAMADI

İddiaların hedefindeki B. Tekin'e ulaşmaya çalışan ekibimizden Sedat Karakaya, B. Tekin'in telefonun kapalı olması nedeniyle iletişim sağlayamadı. Şimdilik şikayetçi olmadığını hala umutlandığını belirten Karakaya: "Şimdi ticaret yaptığım bu kişinin ne telefonuna ulaşılıyor ne kendisine. Beni kefil yoluyla tuzağa düşürdüler. B.Tekin bana, " Kefil senin verdiğin maldan komisyon alıyor dedi. Temel Ç.  manavcılık yapıyor. Bu kişi benim verdiğim mal üzerinden komisyon alırmış! Şu anda perişan bir haldeyim. Benim mağduriyetim halkı mağdur etti ne olacak" diyerek konuyu yargıya taşımayı düşünüyor.
SEDAT KARAKAYA
 

Editör: TE Bilisim