Kurban bayramını fırsat bilen ve salgın nedeniyle uzun süredir memleketlerine gelmeyen gurbetçi vatandaşlar Trabzon'a akın etti. Şehirin özellikle kırsal kesimlerinde gelenek haline gelen silahlı kutlamalar facialara kapı açtı.

Havaya ateş açılan silahlardan çıkan mermiler, yorgun mermi olarak araçlara ve insanların toplu olarak bulunduğu yerlere düştüğü görüntüler korkuttu.

Ofspor Başkanı Olcay Saral, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yorgun merminin eşinin aracına isabet ettiğini duyurdu.

''VAZGEÇİN BU MAGANDALIKTAN''

Saral paylaşımında magandalara sert çıkarken, ‘’Büyükşehirlerde oturup yazları Of’a geldiğinizde sırf hava atmak için veya düğünlerde ne kadar çok mermi o kadar çok itibarmış gibi attığınız mermiler bir kaç gün önce bir arkadaşımızın arabasının tavanına denk gelmişti, şimdi eşimin arabasına… Bir gün birinin başına denk gelecek ve siz “benim mermim değildir” diyerek rahat uyuyacaksınız.. Sadece vicdanlı ve ahlaklı olanlara sesleniyorum, vazgeçin bu magandalıktan’’ ifadelerini kullandı.

''BİR KAÇ CM İLE ÖLÜM KALIM ARASINDAKİ SANİYELER...''

Aynı gün başka bir paylaşımda Trabzon’da tanınan pastane sahiplerinden Selim Akgün de yorgun merminin hedefi oldu. Akgün sosyal medya hesabında, ‘’Bu gün Maçka tarafında biraz serinleyelim dedik. Arkadaşın tesisinde dinlenirken, Yan tarafta kamp yapmış bir aile de akşam yemeklerini yiyorlardı. Uzaktan bir kaç el silah sesi duyduk! Karavanda yemek yiyen aile de bir tuhaflık hissettik! Meğerse havaya açılan ateş sonrası kovan bir yay şeklinde karavanın üst tentesini delmiş, porselen yemek tabağını kırmış, masayıda deldikten sonra toprağa saplanmış! Birkaç cm ile ölüm ile kalım arasında ki saniyeler. Anlaşılan o ki Yorgun mermi diye bir şey yok arkadaşlar.! Lütfen sağa sola rasgele ateş etmeyelim’’ dedi.

Editör: TE Bilisim