Giresun’un Bulancak ilçesinde kaybolan ve sonra cenazesi bulunan 7 yaşındaki İkranur Tirsi olayı, gözleri yeniden kayıp çocuklara çevirdi. Kaçırıldıktan sonra öldürülen çocuklar ve hayatları karartılan ailelerin dramı yürek burkuyor.  Eskişehir ve Van ilinde geçtiğimiz günlerde kaybolan 10 yaşındaki Yusuf Gurubi ve 2 yaşındaki Melek Memiş’in de ölü bulunması yürekleri sızlattı.  Yaşanan çok acı olayların henüz sır perdesi aralanamazken çocuklarımıza kıyan bu cani insanları en ağır şekilde cezalandırılması isteniliyor. Günahsız çocukların katledilmesi insanlığın büyük ayıbı olarak görülüyor. Öte yandan Trabzon’un Of ilçesinde kaybolan Yusuf Kazdal 11 yıl,  Sürmene’de kaybolan Mustafa Demir ise 16 yıldır bulunamıyor.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:  “BU İŞİN HAKKI İDAM”
 
2014'teki çocuk cinayetlerinden sonra o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, idam tartışmasını gündeme getirmişti. Erdoğan, “Bu işin hakkı idam... İdam gelmese bile çok çok ağırlaştırılması noktasında talimatım var. Ağırlaştırılmış müebbete kadar düşünülebilir.” dedi.
Son yıllardaki davalara bakıldığında, çocuk cinayetlerinde zanlının suçlu bulunması halinde çoğunlukla ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldığı görülüyor. Ancak hukukçular, bunun yeterli olmadığı görüşünde. Son dönemde çocukların kaçırılması ve öldürülmeleriyle ilgili haberlerin gündeme gelmesiyle cezaların artırılmasından ziyade koruyucu ve önleyici tedbirlere yoğunlaşması gerekiyor.
 
 TRABZONLU MİNİKLER BULUNAMADI
 
Öte yandan Trabzon’un Of ilçesinde kaybolan Yusuf Kazdal 11 yıl,  Sürmene’de kaybolan Mustafa Demir ise 16 yıldır bulunamıyor.




 
Editör: TE Bilisim