İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon’daki Bayram Ziyaretinde Projeleri Müjdeledi

3 Önemli Yatırım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile birlikte geldiği Trabzon’da Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Trabzon’daki Projelerle ilgili konuşan Bakan Soylu, “Arsin yatırım adası ve şehir hastanesi ile ilgili adım atıldı. Şuanda TBMM’de bekleyen Akçaabat’ta yapılacak yeni üniversite var” dedi. 

Ulaşım Ve Avni Aker

Bakan Soylu, “Erzincan Trabzon Demiryolu projesi bizim için çok elzemdir. Bu hattın bağlanması ve iki ucunun da açık olabilmesi gerçekleşecek. Kanunu Bulvarı gerçekleşecek. Uzungöl ile Bayburt’u karaçam arasında yapılacak yol var. “Avni Aker Stadının yıkılıp park olması projesi var. Ufak bir parçası kalacak. Gerisi park olacak. Yavuz selim stadı kalacak” ifadelerini kullandı.

Maçka'da Yarım Kalan İşimiz Var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile birlikte geldiği memleketi Trabzon’da önce halka seslendi ardından bayramlaştı. Bakan Soylu: "Maçka’da bir işimiz var onu da tamamlayacağız" dedi.

Bakan Soylu konuşmasında Jandarma Genel Komutanı Çetin’in Maçka’da bitirmesi gereken bir işi olduğuna dikkat çekerek, "Jandarma Genel Komutanımızla Van’dan geliyoruz. Bana dedi ki 1 yıldır Güneydoğu’da ne kadar yer vardır gittik. Kato dağına çıktık, Namaz Dağına çıktık, Tendüreğe çıktık. Allah’ını seversen bu memleketin hiç denizi yok mu. Siz Trabzon’a gidiyorsunuz bizi tekrar buralarda bırakıyorsunuz. Ben de Trabzon’a gelip sizinle birlikte olmak istiyorum. Bir de Maçka’da bir işimiz var onu da tamamlayacağız dedi. Mesajı budur" diye konuştu.

Bakan Soylu, "Çanakkale deyince biz oturduğumuz yerden doğruluruz. Bizim oraya hürmetimiz, saygımız var. Bugün Ezan-ı Muhammed hür ve özgür okunuyorsa, eğer biz bugün bu topraklarda var isek orada adı sanı belli olmayan yokluk ve fukaralık içerisinde bu ülkenin hürriyetini başkalarının postallarının altında ezdirmemek için borçlu olduğumuzu biliyoruz. Kim orada içki alemleri yapıyor o bize emanet edilenlere çok açık söylüyorum o bize emanet edilenlerin ruhunu muhassir ediyorsa biz onların yakasına yapışmayı biliriz bunu bilsinler" şeklinde konuştu. 

"Bu kış da geçen seneki gibi yerimizde durmayacağız"

Bu kış da operasyonların tüm hızıyla süreceğini kaydeden Soylu, “Bundan sonra iki perspektifimiz var. Biri kışa kadar olan dönem, diğeri kışın yapacağımız dönem. Bu kış da geçen seneki gibi hiç yerimizde durmayacağız. Bu kış tamamen operasyonlarla olacağız. Sınırlarımızdaki duvarlar da bitiyor. Özellikle İran sınırında duvar yapılması talimatı sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, hükümetimizin bir talimatıdır. Zannediyorum iki bölü üçü bu sene biter. Yeni başladık. İran da sınır geçişlerinden şikayetçi. Bunu da sağlayarak kuzeydeki Erzurum, Kars o bölgedeki geçişleri de çok güzel bir şekilde engelleyeceğimizi düşünüyoruz. Irak sınırına da bir güvenlik duvarı gerçekleştirmek için çalışmalarımız sürüyor. Zaten Suriye sınırındaki duvar çalışmaları önemli ölçüde sona ermiş durumdadır” şeklinde konuştu.

"Uyuşturucu konusunda mesafe aldık"

Uyuşturucu konusunda geçen seneye göre daha üst düzeyde olduklarını ifade eden Soylu, “Uyuşturucu konusunda gerek yakalamalar olsun, gerek operasyonlar olsun geçen seneye nazaran iki buçuk kat artmıştır. Operasyonlarımız en üst düzeydedir. Bu bizim için yeterli değil. Eylül 8’inde 81 vilayette eş zamanlı bir şekilde valilerimiz, emniyet müdürlerimiz, jandarma komutanlarımız, milli eğitim müdürlerimiz, ilçelerimizde kaymakamlarımız güvenli okul ve aynı zamanda uyuşturucuyla mücadele konusunda okul öncesi hazırlıklarımızı gözden geçiren, hangi adımları atmamız lazım gerektiğini gözden geçiren bir toplantı gerçekleştireceğiz. Yine okul öncesi gerek toplu taşıma gerek okul servisleriyle ilgili 1 hafta sonra yeniden TOBB ile birlikte çalıştay yapacağız. Trafikte eskiden kış genelgesi vardı şimdi biz bahar genelgesi çıkardık. Çünkü turizm sezonu olduğu için, yaz sezonu olduğu için, tarım sezonu olduğu için. Bütün bunlara yönelik yeni bir bahar genelgesi daha çıkaracağız. Uyuşturucu ile mücadele belgesi adım adım, merhale merhale. Hangi adımda nelerin yapılacağına yönelik bir süreci ortaya koyduk” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim