Arsin ilçesi Işıklı Mahallesi’nin muhtarı Ersoy Turgut ve Ortahisar Karakaya mahallesi ilkokulu Müdürü eğitimci Bekir Güngör Ankara’da Kamu Başdenetçiliği kurumunda ombudsmanı ziyaret etti ve bir saate yakın görüştüler. Trabzon’u, Arsin ve mahallesini yakından takip eden Avukat Şeref Malkoç emekli Astsubay ve mahallesinin muhtarı Ersoy Turgut’dan brifing aldı. Turgut, köyün elektrik, su ve asfaltlama ihtiyacı ile ilgili hazırladığı dosyasını Malkoç’a notlar halinde aktardı.

ANINDA MÜDAHALE

Malkoç, ardından Trabzon’da belediyeler dahil kurumları arayarak mahallesinin ihtiyaçlarını çözme noktasında  görüşmeler yaptı ve daha önce olduğu gibi muhtar Turgut Ankara’dan önemli kazanımlar elde ederek döndü.

İLÇENİN GURURU

Arsin ilçesinin üst düzeyde siyasetçi ve bürokrat sayısı diğer ilçelere göre az. Bu nedenle makamda konuşma yapan Muhtar Turgut, ‘Sizler Arsin’in bağrından çıkan Türkiye’ye mal olan, ülkemizi dünya ombudsmanları arasında layıkıyla temsil eden Başkanlık yapan gururumuzsunuz. Biz her zaman sizin yanınızdayız. İkinci kez bu makama seçilmeniz sebebiyle de köyüm adına halkımız adına tebriklerimi iletiyorum’ dedi.

28 ŞUBATI TARİH YAZACAK

Trabzon’da yıllarca eğitimcilik yapan zafer ilkokulu ardından Temel Yaşar Çoruh ve şu anda Karakaya ilkokul müdürlüğünü yapan eğitimci Bekir Güngör’de Başdenetçi Malkoç’un kendilerini kabul etmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, ‘Değerli büyüğümüz Malkoç, Türkiye mal olmuş bir isim. Siyasette yer aldığı dönemde, 28 Şubat’ın en ateşli günlerinde en zor günlerinde başını eğmedi ve bükülmedi. Bu anlamda da bizim için önemlidir ve demokrasinin bekçiliğini yapmıştır. Tarih gelecekte Erbakan hoca ile Sayın Malkoç’u mücadelelerinden dolayı yazacaktır. Kamu denetçiliği kurumu ombudsmanlık çok önemli. O kuruma 5.yılında inanılmaz bir marka değeri katmasından dolayı da mutluyuz’ ifadelerini kullandı.  Başdenetçi Malkoç, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi ve ‘Bana Trabzon’un, ilçemin ve köyümün havasını getirdiniz. Teşekkür ediyorum ve tüm hemşerilerime selamlarımı getirmenizi istiyorum’ dedi.

Editör: TE Bilisim