ENDİŞE VERİCİ

Son 60 yılın en sıcak ocak ayını yaşadığımız bugünlerde ülkemizin en çok yağış alan bölgesi olan Doğu Karadeniz’de kurak iklim yaşanıyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yangınlara neden olurken çıkan fırtınaların şiddeti de hayatı tehdit ediyor. 

İklim değişiklikleri balıkçılığı bile etkiledi. Havalar soğumayınca balıklar soğuk ülkelere göz etti. Trabzon’da son bir hafta içerisinde hemen hemen her gün yangınla mücadele veriliyor. 

Önceki gece Trabzon'un Of ilçesinde ormanlık ve çalılık alanda çıkan yangın, komşu ilçe Sürmene'ye de sıçradı. Yaklaşık 10 saatlik aralıksız süren çalışmayla yangın, büyük oranda kontrol altına alındı. Çıkan fırtınalarla ilgili yetkililer dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Trabzon'un Of ilçesinde gece saatlerinde ormanlık ve çalılık alanda çıkan yangın, komşu ilçe Sürmene'ye de sıçradı. Yangın, itfaiye ve orman işçilerinin çalışmasıyla büyük oranda kontrol altına alınırken, ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Of ilçesine bağlı Yazlık Mahallesi'nin yüksek kesiminde yer alan ormanlık ve çalılık alanda bugün saat 03.00 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yerleşim yerlerine uzak olan yangına ekipler müdahale ederken, vatandaşlar da destek verdi. Alevler rüzgarın da etkisiyle komşu ilçe Sürmene'nin İvyan mevkisine de sıçradı. Gece boyu süren çalışmalara Trabzon'un yanı sıra Rize, Gümüşhane ve Bayburt'tan takviye gelen Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de eşlik etti. Yaklaşık 10 saatlik aralıksız süren çalışmayla yangın, büyük oranda kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışması sürüyor.

FIRTINA ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Trabzon’da  etkili olan kuvvetli rüzgar, Şalpazarı’da  bir evin çatısı uçurdu. İlçede etkili olan şiddetli rüzgar, Kireç Mahallesi’nde Şaban Metin’e ait evin çatısını uçurdu. Olay yerinde incelemelerde bulunan Şalpazarı Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Özendi, yaptığı açıklamada, Şalpazarı ilçemizde gece saatlerinden itibaren etkili olan rüzgar  hayatı olumsuz etkilediğini söyledi. Özendi, “Fırtına sonu İlçemize bağlı Kireç Mahallesinde Şaban Metin’e ait  evin üstünü kapatan çatıyı kaldırarak evin üst kısmına attı.  Allah’a şükür herhangi bir canlıya zarar vermemesi tesellimiz.” dedi.
Atakan TOK
 

Editör: TE Bilisim