Nasıl olmasın ki.  Fındık tahmini rekoltesi onların olmasını istediği gibi olmayınca, cırlamaya başladılar. Yahu Siz ne arsız uslanmazlarsınız. Dalda ne kadar fındık olması gerektiğine siz mi karar vereceksiniz. Az olur, çok olur.

Size Ne. Bakın daha önceki yıllarda bu baronlar tahmini rekolteyi hep yüksek göstererek fındık fiyatlarının kendi istedikleri rakamlarda seyretmesini sağlamak, yani düşük fiyat oluşturmak için ellerinden geleni yapıyorlardı. Tahmini rekolteyi de, bu baronlar hep yüksek gösterirlerdi. Bunlar üreticinin alın terini emeğini çalan hırsızlardır.” dedi.

“ALIN TERİ HIRSIZLARI SAHNEYE ÇIKACAK”

Başkan Bekar, açıklamasında komisyona dikkat çekti. Bekar, “Şimdilerde bu alın teri hırsızları yine sahneye çıkarak, fındıkta tahmini rekolte tespitini tecrübeli elemanlarla bizzat fındık bahçelerine inerek koçanakları tek tek sayarak tespiti yapan bakanlığın, bu yaptığı doğru ve yerinde uygulamayı da hiçe sayarak kendilerinin de içinde bulunduğu bu tespit komisyonunu itibarsızlaştırmak istiyorlar. Hem komisyonda bulunacaksınız, hem de bu komisyonun yaptığı çalışmayı kabul etmeyeceksiniz. Bu ancak kendini inkâr etmek olur ki; O zaman komisyondan çekilin. Sizin kendi adamınıza da güveniniz yok. Fındık üreticisinin hakkı olan bir parada ne kadar da gözünüz var. Bu kadar aç gözlü olmaya gerek var mı.? Bunlar, ipe sapa sığmaz çelişkili açıklamaları ile, bu komisyonun yaptığı doğru ve en isabetli tahmini fındık rekolte tespitini güvenilir olmaktan çıkarmaya çalışıyorlar.” ifadelerine yer verdi.

“BAKANLIK DİKKATE ALMAMALI”

“Bizim ricamız, bu baronlara bakanlığımızın itibar etmemesi ve onları kaale almamasıdır.” Diyen Bekar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bakanlık bunları muhatap alırsa, geçmişte zaman zaman aldığı gibi bizde gereğini yaparız. aksi halde, çok yanlış bir iş yaparlar. Çünkü, bizimde bu tahmini rekolte tespit komisyonda olmamız hasebiyle, biz bu komisyonun tahmini rekolte tespitine itibar ediyoruz. Bu baronların, fındık üreticisinin alın terini gasb eden asalakların açıklamaları bizi hiç bağlamaz. Bunlar hiç bir çalışma yapmadan tahmini rekolteyi kendi istedikleri miktarda olacak şekilde açıklar ve piyasada düşük fiyat oluşturmaya çalışırlar. Bunların bu şekilde gayri ciddi davranışı da üreticinin alın teri ve emeğini çalmaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Emek hırsızları, fındığın baronları, düşün çiftçimizin yakasından, yeter,  artık.”

Editör: TE Bilisim