TMO’nun 50 alım noktasındaki fındık alımlarını Aralık ayı sonunda bitireceği açıklandı. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, üreticilerin TMO'nun alım kampanyasından son derece memnun olduğunu, serbest piyasada oluşan rakamların hemen hemen TMO'nun fiyatlarına yaklaştığını belirterek, "Bu son derece olumlu bir gelişme." dedi. 

TMO'nun fındık alımını iki aydır 50 noktada sürdürdüğünü anımsatan Güldal, üreticilerin başlangıçtan itibaren TMO'ya ürün arz etme noktasındaki tercihlerinin arttığını vurguladı. Güldal, üreticiden şimdiye kadar önemli miktarda fındık aldıklarını ifade ederek, TMO'ya ürün getiren üreticilerin paralarının ise çok kısa sürede hesaplarına yatırıldığını dile getirdi. Güldal, levant kalitede fiyatın 26,5 lira olmasına rağmen randımandan dolayı üreticinin eline 1 lira, 1,5 lira daha fazlasının geçtiğine dikkati çekerek, "Yine Giresun kalitede 27 lira olan fiyat, 28,5-29 lirayı randımanla birlikte bulabiliyor. 

Hatta bahçesine çok iyi bakan örnek üreticiler 30-31 liranın üzerinde ürün bedeli alabiliyor." değerlendirmesinde bulundu. Üreticilerin, TMO'nun alım kriterlerini benimsemesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Güldal, "Üreticilerimiz fındıklarını temizleyerek, ayıklayarak ve yeterince kurutarak getirip yüksek randımanlı şekilde bize teslim etmektedir. Üreticilerimiz bu şekilde randıman primini de almaktadır." diye konuştu. Güldal, Aralık ayının sonuna kadar fındık alım kampanyasının süreceğine de işaret etti.
 

Editör: TE Bilisim