BAHÇEYE GİRMEDEN…

2021 ürünü tahmini fındık rekoltesi çalışmaları tamamlandı. 500 rakımın üzerinde fındık yok. Giresun’da 82 bin ton fındık rekoltesi bekleniyor. Fındıkta rekolte belirleme çalışması tamamlandı. 1 Temmuz’da başlayan ve ilgili kuruluşların temsilcilerinden oluşan gruplarca Giresun’un 13 ilçesinde daha önceden belirlenen bahçelerde çotanak sayımı ile gerçekleştirilen fındık rekoltesinin İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce rapor haline getirilerek bakanlığa sunulduğu öğrenildi.

YÜKSEK KOLDA FINDIK YOK

 Tahmini rekolte çalışmaları sırasında yapılan tespitlere göre Giresun’un 500 rakım seviyesinde fındığın olmadığı görüldü. Yetkililer fındığın daha çok orta kol olarak tabir edilen 200-500 metre aralığındaki kesimde olduğunu ifade ettiler. Giresun’da geçen yıl 84 bin ton olarak gerçekleşen fındık rekoltesinin bu yıl 82 bin ton civarında gerçekleşmesi bekleniyor.

SIRA FİYATTA

 Fındık rekoltesinin belirlenmesinin ardından şimdi gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak olan taban fiyata çevrilmiş bulunuyor. AK Parti Giresun Milletvekili ve TBMM Fındık Çalışma Grubu Başkanı Cemal Öztürk, fındık fiyatının üreticinin bahçeye girmeden önce açıklanmasını talep ettiklerini söyledi. Öztürk;” Büyük bir ihtimalle Temmuz ayı sonunda fiyat açıklanır” dedi. Üreticiler, fındıkla ilgili kuruluşlar ve muhalefet partileri ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda fındığa 35 lira fiyat verilmesini istiyorlar.
 

Editör: TE Bilisim