Merkezi İstanbul’da bulunan ve Trabzonluların kurduğu Bizim Neslin Uşakları Derneği Trabzon’da basınla bir araya geldi. Başkan Fatih Kulaç ve yöneticiler yaptıklarını ve hedeflerini anlattılar:

Bizim Neslin Uşakları Derneği, kısaca BNU 7 yıl önce, Trabzon’da doğup büyümüş farklı şehirlerde okumuş, yaşamış olsalar dahi dostluk bağlarını hiç koparmayan 15 arkadaş tarafından kurulmuştur.

VEFA MİNNET VE TRABZON

Derneğin amacı, vefa ve minnet duyguları gelişmiş Trabzonlu ve Trabzon sever bir üye portföyü oluşturarak bu üyeler arasındaki iletişimi ve ilişkileri geliştirmek ve bu sayede ekonomik, sosyal, kültürel, eğitsel, sağlık, çevre ve sportif konularda Trabzon’un toplumsal gelişimine katkı sağlayacak şekilde bilimsel ve çağdaş etkinlikler, projeler ve çözümler üretmektir. Tüm faaliyetlerinin ve yönetim anlayışın temelinde şeffaflık, hesap verebilirlik, gönüllü katılımcılık ve açıklık yer almaktadır.

200 ÜYEYE ULAŞTI

Bugün 200’e yakın üyesi olan BNU, gelecek neslin uşaklarına daha iyi bir miras bırakmak içinbaşarılı öğrencilere burs vermek, üniversite öğrencilerine staj imkanı sağlamak, mentor-menti programları ile öğrencilerin geleceğe hazırlanmalarına yardımcı olmak, Altın Kolye gibi Trabzon’un spor tarihinde de yer edinmiş bir futbol turnuvası ile genç sporculara destek ve motivasyon vermek, sporun mahalle ruhunu yeniden yeşertmek ve yaşatmak gibi projelerle geçmişin değerleri ve üyelerinin tecrübeleri ile zamanın ruhunda geleceği buluşturmaktadır.

SANAT OLMAZSA OLMAZ

Üyeler arası iletişimi geliştirmek için kahvaltı, yemek, gezi etkinlikleri düzenleyerek, gelir getirici büyük katılımlı balolar organize ederek, geleneksel hale gelen “Gölgede İncir Düşleri” adlı şiir dinletisini sürdürürek, tiyatro, şiir, edebiyat ve belgesel yapımları destekleyerek sanat ve kültür alanında da şehrimize katkı vermeye devam etmektedir. Ayrıca Ankara BNU’nun organize ettiği bir Trabzon geleneği olan Kalandar ise her yıl ocak ayının ikinci haftası gelenekleri doğrultusunda yaşatılmaya çalışılmaktadır.

4.YÖNETİM KURULU BAYRAĞI ALDI

26 Haziran 2021 tarihinde yapılan genel kurul ile BNU’nun 4. Yönetim Kurulu bayrağı teslim aldı. Üyeleri arasında yaptığı anket ve stratejik toplantıların ardından BNU devam edecek proje ve etkinlikleri ile yeni projelerini belirledi. Bu projelerden ilk etapta hayata geçecek olanlar aşağıdadır:

WEB SİTESİ GELİYOR

BNU, sosyal medya dışındaki platformlardan ulaşmak isteyen üyeleri ve dostları için daha ulaşılabilir, dijital bir dernek olalım diyerek projeleri ve etkinliklerinden, BNU logolu ürün satışlarına, bağış ve aidat takibinden, fikir önerilerine kadar tüm süreçlerini yöneteceği yıl sonunda aktif olacak etkileşimli bir web sitesi tasarlıyor.

OKUL DESTEK DERNEĞİ

Yine, yeni dönemde daha çok eğitim diyerek amacı, ortaokul çağındaki devlet okulunda okuyan öğrencilerin, dil, din, cinsiyet, ırk ve siyasi görüş ayırt etmeksizin, uzaktan eğitim araçlarıyla, ücretsiz olarak küçük sınıflarda yıl boyu sürecek katılımcı bir ortamda okulda aldıkları temel eğitimi desteklemek olan Okul Destek Derneği ile iş birliği yaptı. BNU Okul Destek Projesi adı verilen bu projede 157 Trabzonlu öğrenci ders desteği alacakları sınıflarına yerleştirildi. Okul Destek Derneğinin mevcut platformundan istifade ederek matematik, fen ve kapasite ölçüsünde Türkçe ve İngilizce ders desteği alacaklar.

FIRAT EŞİTLİĞİ OLSUN

Bu programın BNU için nihai amacı ders desteği verip eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunmaktan çok daha büyük. Öncelikle her eğitim döneminde programa dahil edilen öğrenci sayısını arttırarak binlerle ifade edilen orta okul seviyesindeki öğrencilerden özel seviyede başarılı olanlara liseye geçiş sınavı sonrasında maddi ve eğitim danışmanlık desteği vererek olabilecek en iyi liseye ve sonra da üniversiteye yerleştirilmelerine katkıda bulunarak, ülkemize ve dünyaya etki edecek yetkin bireyler olmasını sağlamak. Sanata ve spora yeteneği olanları da belirleyerek ülkemizin çok ihtiyaç duyduğu bu alanlarda da erken dönemde doğru yönlendirilerek topluma örnek bireyler olarak yetişmelerini desteklemek.

Yeni dönemdeki yeni projelerinden bir diğeri ise her yıl Trabzon’un 10 ayrı kategoride 10 Başarılı Uşağı”nı belirlemek, onları ödüllendirmek ve isimlerinin anılmasını sağlamak. Trabzon’un başarı ile anılanlar listesini zenginleştirerek nitelikli insan kaynağı alanında farkını göstermek ve gelecek neslin uşaklarına ilham vermek.

75 ÖĞRENCİYE BURS

65 öğrenciye sağladığı burs desteğini 2021-2022 yılında 75 öğrenciye çıkaran BNU, Kalandar kutlaması, Mentor-Menti programı, Altın Kolye Futbol Turnuvası, Şiir Dinletisi, 24 Şubat Balosu gibi geleneksel hale gelen projelerinin yanı sıra bu dönem ve sonraki tüm dönemlerde çevresel etki için daha iyisini yapmak üzere proje arayışında olup sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve proje sahipleri ile görüşme sürecine girdi.

STK’LARLA İŞBİRLİĞİ

BNU Toplumsal cinsiyet eşitliği, doğaya ve çevreye saygı çerçevesinde STK’larla işbirliklerine, girişimci ruhlara destek vermeye, gelenekleri yaşatmaya, öğrenciler, gençler, sanatçılar ile el ele vererek eğitime, sanata, spora katkıda bulunmaya ve tüm faaliyetlerinde Trabzon için daha iyisini istemeye, daha iyisi için çalışmaya ve hep daha iyiyi yapmaya devam edecek.

Editör: TE Bilisim