Kaza, Rize Derepazarı arası Karadeniz Sahil Yolu Uzunkaya mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Uzunkaya’dan Derepazarı istikametine gitmek üzere ters yöne giren Şevket Tibet yönetimindeki 53 DU 475 plakalı kamyonet, İyidere istikametinden Rize istikametine seyreden henüz sürücüsü öğrenilemeyen 52 RE 298 plakalı kamyonetle kafa kafaya çarpıştı. Ters yöne giren araç çarpışmanın etkisi ile bariyerlerin üzerine çıktı. Kazada aracın içerisine sıkışan sürücü itfaiye ve sağlık ekiplerinin uzun uğraşları sonucu araçtan çıkartıldı. 

Durumları Ağır

Kazada 9 kişi yaralandı. Yaralılardan Tanju Bildirici (31), Tülin İncedere (34), Belinay İncedere (6), Zeynep İncedere (4) ve Fahriye Bildirici (61) Rize Devlet Hastanesine, Şevket Tibet (68) ve eşi Saniye Tibet (63) ile Raşit Ilgaz Eren (11) ve Mehtap Eren (37)'in Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığı öğrenildi. Yaralılardan Fahriye Bildirici’nin kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı. Yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi.  Kazayla ilgili kamyonetlerden birinin ters yöne girdiği iddiasına ilişkin inceleme başlatıldı.

Trabzon’a acı haber

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinden olan Ali Gülay, çalışmak için gittiği İstanbul’da hayatını kaybetti. Bir firmada kamyon şoförü olarak çalışan 40 yaşındaki Gülay’ın, çalıştığı kamyonun kasasındaki brandayı çekmeye çalışırken dengesini kaybettiği ve düşerek yaralandığı öğrenildi. Olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan geç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ali Gülay, hastanede yapılacak otopsinin ardından, memleketi Trabzon’un Şalpazarı ilçesine getirilecek ve 26 Ocak Pazar günü Turalıuşağı Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verilecek. Ali Gülay’ın evli ve 2 çocuk babası olduğu belirtildi.

Buzlanma Kaza Getirdi

Artvin'de buzlanma nedeniyle kayarak yoldan çıkan minibüs ile midibüsteki 4 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Gökhan Yılmaz'ın kullandığı 25 GD 447 plakalı midibüs ile Y.A. yönetimindeki 08 M 5134 plakalı minibüs, soğuk hava nedeniyle buzlanma meydana gelen Artvin-Borçka kara yolunun Gölbaşı mevkisinde yoldan çıktı. Araçlar, yolun kayalık olan sol tarafındaki toprak bölüme kaydı. Kazada yaralanan Nihat Ertan, Hüseyin Uyar, Hatice Aleyna Gülçek ve Dilen Yalvaç, Artvin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle yaklaşık 2 saat trafiğe kapanan yol, jandarma ekiplerinin çalışmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Şarampole yuvarlandı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Akçaabat Düzköy yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında 61 UA 810 plakalı otomobil sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole yuvarlandı. Kazada araçta bulunan 2 kişi yaralandı. Kaza ile ilgili inceleme sürüyor.
Editör: TE Bilisim