3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında toplumda organ bağışı hakkında bilgi düzeyini arttırmak ve üniversite içinde organ bağışını sağlamak amacıyla Üniversi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından farkındalık etkinliği düzenlendi.

Gerçekleşen etkinlikte Üniversitemiz öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Hatice Oğuzhan ile Gümüşhane İl Organ Nakil Koordinatörü Hemşire Neşe Öztürk’ün desteğiyle Üniversitemiz SHMYO öğrencilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.Toplantıda organ nakli transplantasyonu ve bağışı hakkında bilgiler verilerek, her ölen kişiden organ nakli yapılıp yapılmadığı, ülkemizde hangi organ ve dokulardan organ nakli yapılabildiği, Türkiye’de organ nakli yapmanın yasal mevzuattaki yeri ve tarihçesi, beyin ölümünün ne demek olduğu ve nedenleri, beyin ölümü ile bitkisel hayat arasındaki farklar, beyin ölümüne kimlerin karar verdiği, dinen organ bağışının uygunluğu ve kimlerin bağışta bulunabileceği konularında açıklamalarda bulunuldu.Toplantının sonunda 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası etkinliklerinde verdiği katkıdan dolayı İl Organ Nakil Koordinatörü Hemşire Neşe Öztürk’e Üniversitemiz SHMYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Merdan tarafından plaket takdim edildi.

Toplantı sonrasında öğrencilerimiz, organ bağışı haftasına özel olarak tasarlanan tişörtlerini giyerek, günün önem ve anısına fotoğraf çektirdiler.

Organ bağışı konusunda üniversite-şehir ve vatandaşlar olarak birlik içinde hareket etmenin önemini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, GümüşhaneÜniversitesi olarak organ bağışına farkındalık oluşturma konusunda, sadece eğitim boyutunda değil, toplumsal geriye dönüşlerin de olması gerektiği inancıyla hareket ettiklerini belirtti.

Editör: TE Bilisim