Aydın Valisi Hüseyin Aksoy,  Trabzon Bölge Adliye mahkemesi Daire Başkanı Fatih Aksoy, Çankırı Telekom eski Müdürü Halil Aksoy, Av. Yavuz Aksoy’un  babası, ünlü iş adamı Atacan Aksoy ve Trabzonspor yönetim kurulu eski üyesi Emre Aksoy’un amcası, Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk’ün dayısı,   Trabzon il Sağlık Müdürü Hakan Usta’nın kayınpederi olan Aslan Aksoy geçen yıl düşmüş ve kalçasını kırmıştı.

Kaşüstü Devlet Hastanesinde oğlu Uzman Doktor Zafer Aksoy’un takibinde  ameliyat edilen Aslan Aksoy ‘un daha sonra bir ayağı kesilmişti.

Siyasette ilçeye verdiği hizmetler, Kızılay başkanı olarak kuruma yaptığı süper katkıları ile  bilinen Aslan Aksoy  Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Türkiye’de örnek aile babası seçilmiş ve Başbakanlık da Aile bakanlığı tarafından da ödüllendirilmişti.

Vefat haberinin ardından Türkiye’nin dört bir yanındaki çocukları  Trabzon’da toplanırken cenazenin  yarın saat 11.00 veya Saat 13.00’da Köprübaşı merkezde kılınacak olan cenaze merasiminin ardından defnedilmesi bekleniyor.
Vefatı Köprübaşı ilçesinde büyük üzüntü yaratan Aslan Aksoy’la ilgili olarak, ‘İlçe için, ailesi için yılmadı, yıkılmalı. Örnek bir aile babası ve  hizmet adamı oldu.  İlçemiz için kaybı büyük’ dediler.
Birol SANCAK
 
Editör: TE Bilisim