Giresun limanına yapılan ve 2 bin m² alanlı yeni gümrük binasının Kasım ayı sonu itibariyle hizmete girmesi planlanıyor.  İçerisinde fuar ve sergi salonu, 500 kişilik kongre salonu, 40 odalı misafirhane, 200 m² alan üzerine restoranın da yer aldığı kompleks tamamlandığında gümrük binası olarak değil, Giresun Belediyesi'ne hizmet amaçlı kullanılacak.
 
BAŞKAN İLK KEZ GAZETEMİZLE PAYLAŞTI
 
İki yıl önce Giresun Belediyesi tarafından içerisinde verilen iftar yemeğinde sorularımızı yanıtlayan Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu,  gümrük binasını belediye olarak sosyal hizmetler binası olarak alacaklarını söylemişti. Bu konuda sözlerini yineleyen Belediye Başkanı Şenlikoğlu, binanın belediyeye kazandırılması için Gümrük Bakanlığı ile istişare halinde olduklarını belirterek konuyla ilgili ilk defa Taka Gazetesi Giresun İl Temsilcisi Sedat Karakaya'ya konuştu. Şenlikoğlu, "Yeni yapılan gümrük binamızda  sosyal tesisler var, alt katında fuaye salonu,  konferans salonu ve misafirhanesi var. Bu bina ile alakalı gümrük bakanımızla görüştük"  diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"ÇOK AVANTAJLI OLACAĞIZ "
 
 "İstiyoruz ki Giresun’un daha aktif, daha sosyal, daha yoğun bir şekilde kullanılabilmesi adına tahsisini istedik. Bununla ilgili gerekli yazışmalar ve görüşmeler yaptıktan sonra prosedür ile ilgileniyoruz. İnşallah o işlemler bittikten sonra burayı Giresun Belediyesi adına alıp en azından konservatuar, tiyatro gibi birçok etkinliğimizi orada gerçekleştirmek ve şehrin merkezinde iyi bir noktada olduğu için avantajlı olacağımızı düşünüyorum. Gümrük binası üstelik çok modern bir şekilde dizayn edilmiş bir yapıya sahip. Yine biliyorsunuz çok yağış alan bir bölgedeyiz.  Zaman zaman bilhassa kış döneminde dışarıda yürüttüğümüz faaliyetlerde iklim şartları bizi zorladığı için bu binanın fuaye salonunda çok etkinliği yapabiliyorsunuz.
 
BELEDİYE KESİN KABUL BEKLİYOR
 
Sizlerin de takip ettiği kadarıyla pandemiden dolayı biz 2020 yılı içerisinde farkındaysanız  faaliyetlerimizi durdurduk ama  bir önceki sene 2019 yılı içerisinde çok yoğun bir sosyal faaliyet yaptık. Bunların başında yaptığımız Kitap Fuarı'na 50.000 kişi katıldı. Yine aynı binada 50.000' e yakın kişiye iftar yemeği verdik. Bunun da haricinde programlar düzenledik. Önemli çalışmaları bitti, kesin kabul süreci var onu bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.
SEDAT KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim