Projede Yaya kaldırımları granit taş  ile kaplanırken elektrik şebekesi yeraltına alınarak yenilendi.  İlçenin ana caddesi olan Cumhuriyet Caddesinde İkizdere Belediyesi tarafından ihalesi yapılarak Mart ayında başlayan çalışmalarda son aşamaya gelindi. Çalışmalarda öncelikle eski yaya kaldırımı sökülerek daha modern temiz ve gösterişli Granit mermer taş kullanıldı. 

Daha Modern Hale Geliyor

Mevcut Yaya kaldırımının biraz daha geniş tutularak araç park etmesinin önüne geçileceği belirtilirken yaya kaldırımında granit taş döşenmesiyle başlayan çalışmalar sokak aydınlatma şebekesinin yenilenerek yeraltına alınmasıyla devam etti. Granit döşenerek daha modern bir görüntü alan Cumhuriyet caddesinde mevcut elektrik şebekesi de yeraltına alınarak dekoratif görünümlü aydınlatma direkleriyle yenilendi. Yaya kaldırımlarında yer alan ve esnafın şikayetine sebep olan  mevcut 5 adet elektrik panosunun da ya yer altına alınması çirkin görüntüyü ortadan kaldırdı.

Yaya kaldırım çalışmalarının tamamlanmasıyla Cumhuriyet Caddesinde Karayolları ekiplerinin kontrolünde asfalt döşenmesine başlandı ve çalışmaların bu hafta sona ereceği açıklandı.
 
Editör: TE Bilisim