Trabzon Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, dün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. 

Sağıroğlu ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. Sağıroğlu,  Arsin- Mersin Güney çevre yolunun acil başlatması gerektiğini belirtti. Sağıroğlu açıklamalarına şöyle devam etti, “Arsin- Mersin Güney çevre yolunu acil başlatmamız lazım. Bu yol kısa zaman da bitmez ama en azından ihalesini yapalım. Başlayan şey devam eder. Trabzon’da küçük projelerle uğraşmamamız lazım.  Büyükşehir olarak büyük projelerle zamanımızı geçirmemiz lazım. Çimento fabrikası kalkıyor. Sanayi orada kalıyor. Oraya çok güzel bir proje koyup bununla ilgili bir çalışma yapmamız lazım. Her ikisini çözersek ciddi bir trafik sorununu da çözmüş oluruz. Vardalarla garajın olduğu araya bir kavşak koymuşlar. Bu kavşak bu sorunu biraz çözecek. Ama kaldırmayacak bizim trafiğimizi araç yoğunluğunun yüzde 60 ı meydan kısmına ya da şehrin iç kısımlarına girecek. Bunu Güney çevre yolundan kaldırmamız lazım. Kesin çözüm için Farabi’den Kaşüstüne devam eden yolu acilen bağlamımız lazım” dedi.

Yomra Merkez Oldu

Gerek Kaşüstü gerekse Yalıncak’ta Büyükşehir yasasıyla beraber bir imar yoğunluğu kullanılmıştır diyen Sağıroğlu, “Kara yollarının gönderdiği her projeyi, ben kabul etmek zorunda değilim. Mesela Dal-Çık ile ilgili Selahattin Bayramçavuş dedi ki biz prensip olarak karayolları olarak dal-çık yapmıyoruz. Çünkü aşırı yağışlarda su dolması oluyor. Sonra gittim Ankara’ya baktım Hatay’da Köprülü kavşak yapılıyor. Su debisi bizden dört kat daha fazla. Dedim bu projeyi çıkarın benim oraya koyun. Projeyi aldım Sayın Süleyman Soylu’ya götürdüm.  Dedim; kara yolları bürokrasisi ile karşı karşıyayız. O zaman ki Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’dı. Diyeceksiniz ki Hatay’ ne yaptıysanız Kaşüstüne’de onu yapacaksınız. Bu ciddi bir görüntü kirliliği, maliyet farklı. Bu sorunu ancak böyle çözeriz. Başbakanımız da hemen talimat verdi gelen ekip inceledi Dal- Çık olarak talimat verdi. Proje ile çalışan belediyeler hep kazanmıştır. Yomra; sağlık, eğitim, mobilya mağazalarının merkezi en önemlisi beş yıldızlı otellerin merkezi oldu. Bu rezilliği oraya bırakamayız. Dubai orada büyük yatırımlar yapıyor. Sahip çıkıp mücadele etmemiz lazım” dedi.

Basınla Problemimiz Yok

İlimiz için basının çok önemli olduğunu belirten Sağıroğlu, “Özellikle yerel basın çok önemli. Sizinde bu manada basının; şeffaf daha gerçek haberleri hazırlaması konusunda katkınız olacağı düşüncesindeyim. Bu biraz daha paradan ve maddiyattan uzak gerçek haberlerle uğraşmamız lazım. İnşallah basın daha iyi olur. Biz bütün camiayı seviyoruz basınla herhangi bir problemimiz söz konusu değil” dedi. TGC Başkanı Yusuf Turgut ise Sağıroğlu’na ziyaretinden dolayı teşekkür etti. 

SONAY ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim