Tüm karadeniz bölgesinde binlerce üreticinin sabırsızlıkla beklediği alan bazlı fındık destekleri nisan ayı içinde yatırılacaktı. Ziraat odaları birliği Genel yönetim kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu tarım bakanlığı ile istişare halinde olduklarını söyleyecek ‘Ödemenin toplamı 850 milyon TL. Maliyeden aktarım bekleniyor. Sanırım Mayıs  ayı içinde ödemeler gerçekleştirilecek’ dedi.

Konuyla ilgili olarak TAKA gazetesi’nin bilgilerine başvurduğu Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve muhasibi, Arsin Ziraat odası başkanı Hasan Kozoğlu şu bilgileri paylaştı:

‘Nisan ayının başında Tarım bakanlığı yetkilileri ile görüşmüş idik. Nisan ortası ve sonuna doğru kaynağın hesaplara aktarılacağını öğrenmiştik. Ancak gelinen noktada ödemeler yapılamadı. Tekrar Tarım bakanlığını aradığımızda Maliye bakanlığından ödenek beklendiği ifade edildi. Yapılacak olan toplam ödeme 850 – 900 milyon Tl civarında. Eski para ile trilyon. Sanırım Mayıs ayı içinde ödemelere gerçekleştirilir’ dedi. 


Bu arada hükümetin ödeler konusunda önceliği emekli ikramiyelerine verdiği ve bu ödemeden sonra Alan bazlı ödemeler için bakanlığa kaynak aktarılacağı ifade edildi.
 

Editör: TE Bilisim