İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr: Hüseyin Örs, TBMM'de açıklamalarda bulundu.  Örs burada yaptığı açıklamada, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Onkoloji uzmanı olarak görev yapan Doktor Ahmet Yaşar Zengin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. 

Örs, “Bu iktidar döneminde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Türk milletine, Türk devletine ve kutsal değerlerimize yapılan sayısız saldırıya şahit olduk ve olmaya devam ediyoruz.  Bu tür saldırıları yapan karanlık odaklar; bazen mevcut iktidarın hamiliğindeki gazetelerin köşelerinde, bazen icazetli akademik kadrolarla tv ekranlarında oynanan tiyatrolarda, bazen de yandaş vakıf ve kuruluşların her kademesinde karşımıza çıkmaktaydı zaten… Yeni bir saldırı da Trabzon’da gerçekleşmiştir. Sağlık Bakanlığı Trabzon Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan onkoloji uzmanı Doktor Ahmet Zengin, kişisel sosyal medya hesabı facebook üzerinden yaptığı paylaşımda milli bayramımız olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramımıza ithafen "buna bayram diyen, şerefsiz ve şahsiyetsiz, din düşmanı zihniyeti kınıyorum" şeklinde facebook hesabından paylaşımda bulunmuş, Türk Milleti’ne ağır hakaretlerde bulunmuştur.” dedi. 

NEFRETLE KINIYORUM

“Aynı şahsın daha önce de yine sosyal medya üzerinden İstiklal Savaşı’mızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ağır hakaretlerde bulunduğu paylaşımları mevcuttur.” Diyen Örs, “Bahse konu paylaşım, yerel ve ulusal medyada haber olmuş, sosyal medyada gündem olmuş, başta seçim bölgem Trabzon olmak üzere bütün ülkemizde infiale yol açmıştır. Aziz mübarek günde;Bu meczubun hezeyanlarını, alçakça iftiralarını, vatansever Trabzon halkı adına, gazi mecliste temsil ettiğim Aziz Türk Milleti adına; şahsım ve partim adına esefle ve nefretle kınıyorum.” ifadelerini kullandı. 

BU CESARETİ NEREDEN ALIYORLAR

Milletvekili Örs, paylaşımların ağır hakaretler içerdiğine vurgu yaparak, “Bu çirkin ve aşağılık paylaşımlar Mustafa Kemal Atatürk’e, Türk gençliğine armağan ettiği ulusal bayramımıza ve istiklal savaşımızda yapılan kahramanca mücadeleye ve cumhuriyeti kuran milli mücadele kahramanlarına karşı ağır hakaret içermektedir. Türk milletini ayrıştırarak halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmektedir. Buradan soruyorum… Konu Atatürk’e ve millete hakaret etmek olunca mı? Bu şahıs dokunulmaz olmuştur?  Bu karanlık odaklar, taassup zihinliler bu cesareti nereden almaktadır? Bu kadar pervasızca yapılan saldırılara karşı neden ilgili kanunlar işletilmemektedir? Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine saldıran bu karanlık odakların kurşun askerlerine; bu zehirli dillerini hiç çekinmeden kullanacakları ortam ve cesaret hangi siyasi mekanizmalar tarafından verilmektedir? Görülüyor ki; bu iktidarın atadığı idareci ve bürokratlar çok açık bir şekilde bu meczuplara göz yummakta hatta cesaret vermektedir.” şeklinde konuştu. 

CUMHURİYETİMİZİN IŞIĞINI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

Örs, İYİ Parti olarak paylaşımlar üzerine harekete geçtiklerini belirtti. Milletvekili Örs, konuşmasında “ Bu zehirli dilin sahipleri ve azmettiricileri yaptıkları hakaret ve saldırıların bırakın cezalandırılmak, onlara madalya ve alkış olarak geri döneceği düşüncesiyle “güç zehirlenmesi” yaşamaktadırlar. 

İşte bu güç zehirlenmesi ile oluşan özgüven ve cesaretle; özellikle milli duygu ve hassasiyetlerimizin yoğun olduğu dönemlerde bataklıklarından çıkmakta ve karanlıkları ile Atatürk’ümüzün kurduğu cumhuriyetimizin ışığını engellemeye çalışmaktadırlar. Bu son paylaşım bardağı taşıran son damla olmuştur. Başta Trabzon olmak üzere bütün Türkiye’de duyarlı vatandaşlarımız harekete geçmiş ve bu alçakça paylaşımlara tepki yağmıştır. İYİ parti olarak biz de, bu menfur paylaşımlar üzerine derhal harekete geçtik, gerekli tepkiyi koyduk, atılması gereken bütün adımları attık. İYİ Parti Trabzon İl Başkanımız Sayın Azmi Kuvvetli ve İYİ Partili Yomra Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık tarafından bu şahıs hakkında bahse konu paylaşımları nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuştur. 

Ben de konuyla ilgili Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca’nın cevaplandırması istemiyle hazırladığım soru önergesini Meclis Başkanlığı’na sunmuş bulunuyorum.” cümlelerine yer verdi. 





 
Editör: TE Bilisim