Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ganita – Faroz bölgesinde yapılacak proje için imza töreninde konuştu.

Törende yeni otogarın yapımı ile alakalı bilgiler veren Zorluoğlu, yeniden ihale yapılacağını ve 6 ay bir gecikme yaşanacağını belirtti. Bilindiği üzere yeni otogar için ihaleyi kazanan firma maddi anlamda zorluklar yaşamış, yapım durma noktasına gelmişti. Zorluoğlu da daha önce yaptığı açıklamada resmi sürenin dolmasının beklendiği, daha sonra yeni ihale yapılacağını söylemişti.

Bugün gelinen noktada yeni ihalenin yapımı için çalışmaların başladığını belirten Başkan Zorluoğlu “Benim titizliğimden dolayı İhalelere süre veriliyor . Bizzat ben gidip beğenmediğim yerlere müdahale ediyorum. Kanuni süre neyse veriliyor ama biraz daha artırılıyor. Yüklenici firmamız inşallah daha hızlı bir şekilde bitirecektir. Ben 2022 yılının yaz aylarında biteceğini bir bölümünü kullanacağımızı düşünüyorum. Hiçbir şey devlette belediyede muallak olmaz. Otogar ile ilgili süreci de şeffaf şekilde paylaştık. Burada bizim kaybımız 6 ay. Tekrar ihale sürecini başlatıyoruz. Arkadaşlarımız yeniden projeyi güncelliyorlar, maliyetini güncelliyorlar.. Fesih işlemi tamamlandı tekrar ihale edeceğiz 6 aylık gecikmeyle hizmete sokacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim