KESK Dönem Sözcüsü Nur, Trabzon’da görev yapan kamu emekçilerinin özellikle pandemi özelindeki sorunlarını ve taleplerini aktardıkları Vali Ustaoğlu’nun bu talepleri İl Hıfzıssıhha Kurulu Başkanı olarak ilk toplantıda gündeme alacağını söylediğini aktardı.

KESK Dönem Sözcüsü Engin Nur, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile Trabzon’da devlet memurları, ve kamu emekçilerinin sorunlarını konuştuklarını ve talepleri ilettiklerini belirterek, “Pandemi döneminde aşı konusunu gündeme taşıdık. Öğretmenler başta olmak üzere devlet memurlarının aşılanmasını Sayın Valimizden talep ettik. Okullarda mutasyonlu virüs artıyor. Yüz yüze eğitimin geçici süreyle ertelenmesini, okullara daha fazla kaynak aktarılmasını istedik.

Vali Bey bütün bu isteklerimizi not etti. İl Hıfzıssıhha Kurulu Başkanı olarak sorunları ve talepleri toplantı gündemine alacağını söyledi” şeklinde konuştu. Bunun haricinde okullara gerekli hijyen ve temizlik malzemesi desteği sağlanmasını istediklerini kaydeden Nur, “Devlet memurları çalıştıkları iş yerlerinde 4 kişinin oturduğu yerde 8 kişi olarak oturuyor. Çalışanların seyreltilmiş olarak oturmaları gerektiğini özellikle talep ettik. Trabzon yüksek riskli iller arasında bulunuyor. Devlet memurlarının, doktorların, öğretmenlerin salgın karşısında korunaklı ortamlarda görev yapmasını Vali Bey’den istedik. Vali Bey de gündemine aldı. Çözülmesi gereken konular noktasında bize olumlu yaklaştı, ilgili kurullarda gündeme getirip çözeceğini ifade etti” dedi.

Editör: TE Bilisim