Herbalist Hatice Kahyaoğlu,Eylül ve Ekim aylarında toplanan kuşburnu meyvesinin her derde deva olduğunu söyledi. C ve A vitamini zengini olan kuşburnunun, cildi güzelleştirdiği gibi yaşlanmayı da geciktirdiğine dikkati çeken Kahyaoğlu, “Latince adının Rosa Canino olan yaban gülünün şeker, organik asit ve C vitamini bakımından zengin olan meyvesidir. Başta C vitamini olmak üzere bol miktarda vitamin mineral içeren besleyici bir meyvedir. İdrar söktürür, ishali keser, vücut direncini artırır, vücuda ve gözlere kuvvet verir, cinsel isteği artırır. Kan dolaşımını hızlandırır ve kanı temizler, kansere karşı koruyucudur. Romatizma şikayetlerini ve ağrıları hafifleten özellikleri vardır.”diye konuştu.

Bilimsel Olarak…

Herbalist Hatice Kahyaoğlu ayrıca kandaki insülin miktarını ayarlamaya yardımcı olduğundan şeker hastalarına faydalı olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:  “Bu mucizevi meyve selülit oluşumunu engelleyip ve basur rahatsızlığı olanlara da faydalıdır. Daha çok kuşburnu çayı yapılarak tüketilir. Kuşburnu bitkisi marmelat, yağ veya reçel olarak da kullanılır. Kuşburnu yağı; cilt hücrelerini yenileyici, cildi koruyucu, kırışık giderici ve yaşlanmayı geciktirici özellikleri ile kozmetik alanında sıklıkla kullanılmaktadır. C vitamininin yanı sıra A vitamini açısından da oldukça zengin olan kuşburnu, cildi güzelleştirdiği gibi yaşlanmayı da geciktirir. Zayıflama kürü olarak da kuşburnu, altınotu ve ıhlamuru üçlüsünü kullanırsak vücudumuzdaki en etkili yağ yakıcı olduğunu söylememiz abartı olmaz. Bilimsel olarak da kanıtlanmıştır” ifadelerini kullandı.
SEDAT KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim