Trabzon Lokantacılar Esnaf Odası Başkan Hüseyin Er Bordo mavi kafede basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.Trabzon Lokantacılar Esnaf Odası Başkan Hüseyin Er, yaptığı açıklama ile tarihi binaya talip olduklarını ve binanın kendilerine tahsis edilmesi için yetkililere çağrıda bulunduklarını söyledi.

Hüseyin Er yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Doğası, denizi, balığı, fındığı, havası, tarihi, sporu, yemekleri ve daha nice kıymetli özellikleri olan, muazzam niteliklere sahip Karadeniz’in incisi güzel Trabzon’umuz için çok faydalı olacağına inandığımız bir projemiz bulunmaktadır.

Bilindiği üzere Ortahisar Kaymakamlığı’nın yeni binasına taşınması sebebi ile Kemerkaya Mahallesi, Halkevi Caddesinde bulunan tarihi bina boşta kalmıştır. Biz de Lokantacılar Esnaf Odası olarak, uzun zamandır düşündüğümüz ve şehrimiz adına turizm açısından büyük eksikliğini yaşadığımız, yerel kültürümüzü yansıtan her türlü faaliyetin bulunacağı, yöresel yemeklerimizi sergileyebileceğimiz, tanıtabileceğimiz ve sunabileceğimiz bir tesis olarak bu eski binanın tarafımıza tahsis edilmesi için tüm yetkililere çağrıda bulunuyoruz. 

Trabzon’a ait, merkezi bir lokasyonda, her türlü yöresel yemeğinin, kahvaltısının, tatlarının, kısacası evlerimizde yiyerek büyüdüğümüz, annelerimizin yaptığı yemeklerimizin tanıtımı için Trabzon’umuzu temsil etmek adına, kültür turizmimize katkıda bulunacağından kesinlikle emin olduğumuz bir tesisin olması için çalışmaktayız. 

Yöresel yemekleri yapanların tamamının kadınlardan oluştuğu, dışardan gelen yerli ve yabancı turistlerin şehrimizin her türlü yöresel yemeğini yiyebileceği, kültürümüzü tanıyabileceği bu projemiz gerçekleştiğinde hem şehrimizin tanıtımına hem istihdam sağlanmasına, ayrıca tarafımıza tahsis edilen binada kurslar, eğitimler, organizasyonlar ve projeler yapılması için büyük katkısı olacaktır. Lokantacı esnafımızın da bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak, karşılıklı çalışmalarımızla esnafımız için faydalı işler yapmak adına büyük bir adım olacaktır. 

Biz Trabzon’da doğduk ve büyüdük. Trabzon’un sıkıntılarını, ihtiyaçlarını en çok bizler, Trabzon’un evlatları bilir. Bulunduğumuz konumdaki koltuklara da hasbelkader bir yerlerden gelip oturmadık. Trabzon’umuzun marka olarak bir tek Trabzonspor’u var. Biz istiyoruz ki ikinci bir marka yaratalım. Bu düşünce ile potansiyele baktığımızda bu ancak yemek kültürümüz ile olur. 

Yetkililerimize soruyoruz; tüm ulusal ve yerel misafirlerinizi Trabzon’da yöresel yemeklerimizin tümünü en ince detayına kadar sunabileceğiniz bir tesis söz konusu mu? Projemizin amacı; dizaynı ile yapısı ve kullanılan tüm malzemeleri, çalışanı, giysisi, sofrası ile tamamen Trabzon’u temsil edecektir.
Yabancı hiçbir gıda maddesi olmayacaktır.

Bu plan ve projemizi hayata geçirmemiz için öncelikli olarak bu tarihi binanın tarafımıza tahsis edilmesini, yetkililerin konuya hassas davranmasını istiyor, Trabzon’umuzun kazanması adına Trabzon Lokantacılar Esnaf Odası olarak her türlü iş birliği ve projelere devam edeceğimizi beyan ediyoruz.”
Editör: TE Bilisim