Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde yalnız başına yaşayan görme engelli 80 yaşındaki Tevfik Celep, Vali Kamuran Taşbilek’in girişimleriyle sıcak bir yuvaya kavuştu. İlçeye bağlı Boğazyayla köyündeki evinde tek başına yaşayan 80 yaşındaki Celep’in hayat hikayesini geçtiğimiz günlerde haberleştirmiştik. Vali Taşbilek’in talimat vermesinin ardından hem Sağlık Müdürlüğü hem de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri Tevfik dedeyle ilgili gerekli çalışmaları yaptı.
 
TEDAVİSİ DEVAM EDECEK
 
Bugün itibariyle Tevfik Celep, Bayburt’taki Memnune Evsen Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine götürüldü. İlerleyen yaşı nedeniyle özellikle kış mevsiminde odunuyla, kömürüyle, yemeğiyle temizliğiyle uğraştığı için zorlandığını ifade eden Celep, artık sıcak bir yuvaya kavuştu.

Celep, Bayburt’taki merkezde bulunan atölyede gazbeton ve ağaçlardan yaptığı heykel ve tablo çalışmalarına da devam edebilecek. Gözlerinin yeniden görebilme ihtimaline karşın Celep’in gerekli muayene ve tedavi süreci de burada sürdürülecek.
 
Editör: TE Bilisim