Taka Gazetesi’nin 5 Eylül 2018 tarihli nüshasında “TİSKİ Söğütlü’yü Unutma” başlığıyla yayımlanan haberden ötürü kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür:
 
Haberde Akçaabat ilçesi Söğütlü Mahallesi Ortaalan Caddesi’nde suyun yola aktığı ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün müdahale etmediği iddia edilmektedir. Bu doğru değildir. Bölgede, Mülga Söğütlü Belediyesi zamanında yapılan ve günümüz itibariyle kullanılamaz hale gelen 650 metre uzunluğundaki 400’lük çelik hattın değişimi TİSKİ Genel Müdürlüğünce ihale edilmiş olup, yasal ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yüklenici firmayla 26 Haziran 2018’de sözleşme imzalanmıştır.
 
Bu kapsamda 29 Haziran 2018’de fiilen başlanılan çalışmalar devam etmekte olup 200 metrelik çelik hattın değişimi tamamlanmıştır. İvedilikle sürdürülen çalışmaların kısa sürede tümüyle tamamlanmasıyla sorun çözüme kavuşturulmuş olacaktır. Görüldüğü üzere TİSKİ Genel Müdürlüğü bölgedeki soruna derhal el atmış ve gerekli çalışmayı muntazam şekilde icra etmektedir.
 
Ayrıca TİSKİ Genel Müdürlüğünün Trabzon’un her hangi bir noktasını unutması ya da ihmal etmesi söz konusu değildir. Aciliyet durumu ve imkânlar çerçevesinde tüm çalışmalar sırasıyla sürdürülmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.’
 
Editör: TE Bilisim