Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve tüm Dünyayı saran koronavirüsü salgını ile ilgili Türkiye tüm önlemlerini aldı. Ancak bu önlemlere rağmen başta İstanbul olmak üzere Trabzon'da da çok daha fazla önlem almalı dikkatli olmalıyız. Zira, Trabzon bölgenin merkezi, havalimanının çalışıyor ve gurbetçiler hala geliyor.

GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR KONTROLDE

Trabzon Valiliği tarafından önceki akşam şehre giriş çıkışlarla ilgili olarak önemli bir karar alındı. Her ne şarta olursa olsun şehre giriş çıkış yapanlar 14 günlük karantinaya alınacak. Bu caydırıcı ve takdir edilmesi gereken bir karar olmakla birlikte devamını Trabzon halkı getirmeli.

HALA CADDELER KALABALIK

Sağlık Bakanı ve Valilik ve Belediyelerin 'Evde kal' çağrılarına rağmen hafta başından itibaren kentin belli caddelerde insan yoğunluğunun yaşanması Trabzon'da vaka sayısının 70'i aşıp can kaybının da 10 olması nedeniyle bir kez daha değerlendiriliyor.

BİR KEZ DAHA ÇAĞRI YAPIYORUZ

Bu durumdan çıkabilmek ve sürece katkı vermek adına Trabzon'da herkesimin sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz. Trabzon basını olarak halkımıza bir kez daha çağrı yapıyoruz. Sağlık çalışanlarını, Belediye ve Güvenlik görevlilerimizin çabası sizin için. Evde kal Trabzon, sağlıkta kal Trabzon.
 
Editör: TE Bilisim