Trabzon Kent Konseyi’nin yeni yönetim kurulu çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal başkanlığında yapılan yürütme kurulu toplantısında, turizm çalışmaları masaya yatırıldı. Trabzon Kent Konseyi’nin yeni yönetimi çalışmalarıyla fark yaratmaya devam ediyor. Trabzon’un sorunlarına çözüm önerileri getirmek adına yoğun çalışma yürüten Trabzon Kent Konseyi, Turizm Eylem Planı hazırlıklarına başladı. Turizmi şehrin en önemli sorunlarından biri olarak gören Trabzon Kent Konseyi, İstişare ve ortak akıl doğrultusunda Turizm Eylem Planı’nı hayata geçirmek için kolları sıvadı. 

TURİZM EYLEM PLANI SÜRECİNİ BAŞLATTIK

Trabzon Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal, çalışmalarını yoğunlaştırdıkları Turizm Eylem Planı ile ilgili yaptığı açıklamada “Trabzon Kent Konseyi olarak şehrimizin ekonomik anlamda sorun yaşadığı turizmi öncelikli olarak ele aldık. Bu kapsamda Yürütme Kurulumuz ve Turizm Çalışma Grubumuzun da yoğun çalışması ile Turizm Eylem Planı sürecini başlattık. Öncelikle Turizm Eylem Planı kapsamında SWOT analizi gerçekleştirdik. Şehrimizde turizmin tehdit, fırsat, güçlü ve zayıf yönlerini araştırdık. Anket çalışması ile SWOT analizinde ortaya çıkan sonuçları vatandaşımız, sektör temsilcileri ve kamu kuruluşları ile değerlendirdik. 36 soru ile yaptığımız anket çalışmamıza 2394 katılımcı iştirak etti. 10 sektör olarak ele aldığımız anket çalışmasında turizme yön verecek öncelikleri elde etmiş olduk. Ayrıca vatandaşlarımızın kendi görüşlerini de özgürce ifade etmeleri, Turizm Eylem Planı’nın daha sağlıklı çalışmasına katkı sağlayacaktır. Çalışmalarımızı tamamladığımızda Turizm Eylem Planı kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Trabzon’u 2021 yılında turizme her anlamda hazır hale getirmek için çalışma yürüttüklerini de belirten Prof. Dr. Karal,  “Amacımız bölge illeri arasında Trabzon’un başarılı turizm şehri olarak anılmasını sağlamaktır. Yürütme Kurulu üyelerimize, Turizm Çalışma Grubumuza ve anketimize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’nun verdiği açık destek bizleri cesaretlendirmiştir. Trabzon Kent Konseyi ve şahsım adına kendisine yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.    
 
Editör: TE Bilisim