Ustaoğlu, TAKA Gazetesini ziyaretinde, ‘Trabzon basını gerçekten güçlü. TAKA Gazetesi içerik olarak takdir ettiğim ve keyifle okuduğum gazete, sizleri kutluyorum’ dedi.

Trabzon’un sorunlarını çözmeye ve beklentilerini karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Vali Ustaoğlu, yatırım adasının vizyon proje olduğunu ve bir yıl içinde dolgu projeninin tamamlanacağını vurguladı.

Trabzon’un Ticaret, Turizm ve Tarım kenti de olarak değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Ustaoğlu, ‘Turizm de fevkalede gelişmeler var. Turizm Bakanımız bir yılda 3 kez Trabzon’a geldi. Sumela manastırında restorasyon devam ediyor. Tamamlandığında 50 milyon TL’lik bir çalışma olacak. Sumela manastırı açıldığında batılı turistler Trabzon’a akın edecek.. Sumela onlar için Meryemana. Ayrıca Santa harabelerini gezdim.

Antik 7 mahalle var orada. Yukarıda Taşköprü var. Gümüşhane ile ortak kullanım alanları var. Santa Tapuda Gümüşhane sınırı olabilir ama Trabzonluların yoğun kullandığı yer. Santa’dan devam ettim ve Sumela’dan indim. Muhteşem bir doğa. Turizm için biçilmiş kaftan oralar. Bunlardan yararlanacağız ve Trabzon’u turizmde daha yukarılara taşıyacağız.’ şeklinde konuştu.

Trabzon’da valilik yapmaktan büyük keyif aldığını söyleyen Ustaoğlu, ‘Gidin kime sorarsanız sorun bana Türkiye’de 5 il say deyin, bunların arasında mutlaka Trabzon var. Trabzon’un misyonu var, Trabzon’un vizyonu var’ ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim