Kuzalan Tabiat Parkı’nın  turizm sezonunda  kapalı olması tepkilere neden oldu. Geçtiğimiz aylarda sel nedeniyle bir kısmı tahrip olmasına rağmen geriye kalan yerin düzenlenerek kontrollü Giresun turizmine kazandırılmaması akıllarda soru işaretlerine neden oluyor. Kuzalan’da tuvaletlerin ve otopark alanının kapalı olmasına bölgede bulunan vatandaşlar isyan ediyor.

Giresun için turizme katkı sağlayacak ilk tarihsel noktalarda akla gelen Kuzalan’ın neden turizm sezonunda hizmet vermediği konusunda herhangi bir bilgi yok. Ancak bu popüler yere giden yerli yabancı turistler  gördüğü manzara karşısında adeta bir travma yaşıyor. Güzelim yerin kapalı olduğunu gören yerli yabancı turistler hayal kırıklığı ile dönüyor.

YELLOWSTONE ULUSAL PARKI’NDAN SONRA DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ KONUMUNDA 

4 bin 820 dönüm alana sahip olan tabiat parkı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce

2013 yılında tabiat parkı olarak ilan edilmiş olmasının yanısıra parkın en önemli özelliği literatürde çok farklı birbilgiyle sunuluyor. Buna göre; travertenlerini orman içerisinde barındırıyor olan bu yer aynı zamanda bu özelliği ile ABD'deki Yellowstone Ulusal Parkı'ndan sonra dünyanın en büyüğü olma özelliğini taşıyor.

Sedat KARAKAYA 

Editör: TE Bilisim