Azeri genç Hebibov Asif'in iddiasına göre paraya çok muhtaç olduğunu söyleyen kendisi gibi Azeri İrade Yagubov'a güvenerek hesabına 20 Bin lira aktardı. Borç verdiği parayı aradan geçen zamana rağmen alamayan Asif'in iddiasına göre parayı verdiği İrade, emanet aldığı parayı vermeyeceğini dahi söyledi. Bunun üzerine parasının peşine koşan genç durumu Azerbaycan Emniyet Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulundu.

PARAYI VERMEMİŞKEN ADAM TUTTU!

Azerbaycan parasıyla 2000 manat karşılığından bile fazla olan bu meblağı vermeyen İrade Yagubov'a Türkiye'ye gelip Ordu iline yerleşti. Hatta ısrarla hakkı olan parayı isteyen Asif'e gözdağı vermek için bir erkek arkadaşını tuttu. İşte bundan sonrasını Hebibov Asif şöyle anlattı: " Bana paraya ihtiyacı olduğunu, hasta olduğunu söyleyince yardım etmek istedim. Ona o kadar güvendim ki 20.000 TL kart üzerinden havale ettim. Ancak paramı vermedi şimdi itiraz ediyor, vermeyeceğini söylüyor. Bir erkek arkadaşına benim üzerime salmış ölüm tehditleri savuruyor. Ben bunu hak edecek ne yaptım" diye konuştu.

POLİS KONUYU MERCEK ALTINA ALDI

Karadeniz'in Ordu ilinde ikamet ettiğini öğrendiği İrade'nin asla peşine bırakmayacağını söyleyen Asif hukuk nezdinde konunun takipçisi olacağını söyledi. Asla hakkını bağışlamayacağını söyleyen Asif, Türk polisinden bu konuda kendilerine ivedilikle yardımcı olmalarını istedi. Azerbaycan'dan Türkiye'ye uzanan dolandırıcılık hikayesi nasıl son bulacak önce emniyet yetkilileri sonra basın takipçisi olacak.

SEDAT KARAKAYA

Editör: TE Bilisim