“VİRÜSÜN İLACI BALDIR”

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sonrası insanlar alternatif yollara da yöneldi. Bağışıklığı güçlendirdiği ve virüslere karşı korunduğu bilinen bal da pandemi sürecinde insanların tercihlerinden birisi oldu. Türkiye'de en çok bal üretiminin yapıldığı Ordu'da arıcılık yapan Abdulkadir Yirmibeşoğlu, pandemi sürecinde satışların arttığını, özellikle karakovan balının çok fazla talep gördüğünü belirtti.

Fatsa ilçesinde bağlı İslamdağ Mahallesi'nde dede mesleği olan arıcılığı yaklaşık 30 yıldır devam ettirdiklerini ifade eden Abdulkadir Yirmibeşoğlu, pandemi döneminde bal tükettiğini ve bunun virüse karşı direnci arttırdığını söyledi. Bal tüketen insanların ve arıcıların korona virüse yakalanma riskinin düşük olduğunu ifade eden Yirmibeşoğlu, "Virüsün ilacı baldır, pandemi sürecinde halkı biz bilgi verdik ve satışlar arttı. Sonuçta ballarımızı satıyorduk ama insanların bal tüketimini bu süreçte arttırması lazım. Biz ailecek neredeyse her öğün bal tüketiyoruz ve şuana kadar hastalığa yakalanmadık" dedi.

İlgili Galeriler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner215