Avrasya Üniversitesi’nde Görev Yapan Yomralı Akademisyenler ve İdari Personeller, Avrasya Üniversitesi ve Yomra Belediyesi arasındaki arazi tartışması ile ilgili açıklamalarda bulundular.

Yapılan açıklamada “Avrasya Üniversitesi’nin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nün burada oluşunun Yomra ilçesine ne denli katkı sağladığını bizden iyi bilen olamaz. Bu üniversite de en çok Yomralı personel çalışmaktadır. Burada hepimizin bir yakını, arkadaşı, eşi dostu, doğrudan ya da dolaylı olarak üniversitemizin nimetlerinden yararlanmaktadır. Kamuoyunun, Avrasya Üniversitesi Yomra Yerleşkesi ile ilgili minibüsçüleri, kırtasiyecileri, kafeleri, lokantaları, emlakçılar ve marketçileri dinlemeleri öncelikle gerekir. İlçemiz, üniversitenin buraya gelişiyle kabuğunu değiştirmiştir, artık ülkenin dört bir yanında hatta birçok ülkede güzel ilçemiz Avrasya Üniversitemiz sayesinde tanınır hale gelmiştir.” denildi.
 
YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Diğer il ve ilçeler Mütevelli Heyet Başkanımıza gelin size yer verelim ücret istemiyoruz diye tekliflerle gelirken, biz Yomralılar olarak Yomra Belediyesi’nin bize bunu yaşatmasını hazmedemiyoruz. Yaklaşık bir yıldır Yomra’da yaşananlar gündemi meşgul etmekte ve hepimizi derinden etkilemektedir. Bizler de ilçemizin ve üniversitemizin kamuoyunda güzel şeylerle anılmasını istiyoruz. Eminiz ki tüm Yomralılar da bizimle aynı fikirdedir. Birçok il ve ilçede üniversitelere fakülteler açmaları için büyük olanaklar sağlanırken Yomra’mızda ise bu durum tam tersi olmaktadır. Avrasya Üniversitesi’nin bölgeye sağladığı sosyal, kültürel ve ekonomik katkılar da unutulmamalıdır. Bizler yıllardır bu kurumda çalışıyoruz, evimize helal ekmek götürüyoruz ve burada bir aile gibiyiz. Başkan Mustafa Bıyık’ın gece yarısı üniversitemize iş makineleriyle savaştan mal kaçırır gibi girmesi, seçildiği günden beri Yomra’nın tek meselesi buymuş gibi algı oluşturulması en çok biz Yomralıları yaralamaktadır. Biz Yomralılar ilçemizde kavga istemiyoruz ve bu yapılanları doğru bulmuyoruz. Burada Milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm siyasetçilerimizi ve yetkililerimizi göreve davet ediyoruz. Yomra bizim, Avrasya Üniversitesi ise hepimizin.”
 
Editör: TE Bilisim